Tittar in i ditt kök, del 23

Status
Stängd för vidare inlägg.
Lagom till midnatt är middagen klar! Mannen jobbar kväll och kommer hem vid 1. Och jag har vänt helt på dygnet :D Fetaost- och spenatpaj.
 

Bifogade filer

  • E2755C1D-C037-42DD-AC0C-FFD77B68F885.webp
    E2755C1D-C037-42DD-AC0C-FFD77B68F885.webp
    238,8 KB · Visningar: 15
Och så är jag i VÄRDINNEKRIS!

Får besök av uppburen gourmet, känd från denna tråd, inom mycket kort. Den enda som kommer att ha tid att fixa något att knapra på är - - - BIHUSTRUN!!!

Gud hjälpe oss.
Så ohemult kul! Fiskpinnar och aioli?
Alltså jag hade ändå någon form av förhoppning här efter allt prat om BIHUSTRUN och så visar det sig att det var goda rabarber- och citronmelissgrottor som bjöds! Plus gott kaffe! Inga fiskpinnar så långt ögat nådde! Besvikelse, lättnad och fascination blandades med varandra :D
 
Vi körde en klassiker vi gör en del. Vi åt sen brunch och kände väl runt middagstid att "näää, men vi behöver väl ingen middag". Någon h senare svalt vi och gjorde både en liten starter av rester av paella, skaldjurssallad med endive-sallad och brödkrutonger och kokade kronärtskockor som åts med smör och havssalt. 😂
 
Alltså jag hade ändå någon form av förhoppning här efter allt prat om BIHUSTRUN och så visar det sig att det var goda rabarber- och citronmelissgrottor som bjöds! Plus gott kaffe! Inga fiskpinnar så långt ögat nådde! Besvikelse, lättnad och fascination blandades med varandra :D

Mäh.


Men kul, jag gjorde muffins med exakt den fyllningen här om dagen.

Fick du klappa bihustrun:love:?
 
Vi åt igår röd curry, gid så gott det var!!
Innan har det ätits mycket vit fisk (nu är nog laxbojkotten ett faktum), saffransrisotto och köttbullar med pasta.
Bäst var de köttbullar jag fyllde med fetaost och serverade med pestosås. BARNEN var lätt tveksamma till om det var köttbullar men jag hade trumf (FORMEN) på hand.

SKORK har lärt sig säga ”Starkt” om röd curry och Sill.
 
Matrapport!

I fredags hade vi vänner på middag. Vi lagade en pizza blanco (mandolinad potatis, rödlök, chèvre, olivolja, rosmarinkvistar, valnötter, honung, svartpeppar) och en rosso (tomatsås, skivad vitlök, aubergine, champinjoner, oliver, kronärtskockshjärtan, mozzarella, färsk basilika och ruccola). Rödvin på box till.

I lördags gjorde vi pasta med tomatsås (det som blev över från pizzabaket dagen innan) och vegetariska biffar med Anammas formbara färs, fyllda med rödlök, fetaost och soltorkade tomater. Mer boxrött!
 

Bifogade filer

  • F1CB351D-08D5-43F1-A19C-D15CD8EFB80F.webp
    F1CB351D-08D5-43F1-A19C-D15CD8EFB80F.webp
    151,3 KB · Visningar: 12
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har sedan några veckor tillbaka ett gåband hemma, för att kunna gå på det delar av dagen när jag jobbar hemifrån och för kunna välja...
Svar
0
· Visningar
191
Senast: __sofia__
·
Kropp & Själ Jag har funderat lite på det här med att tappa intresse för något, vad är det egentligen som händer i kropp och själ när ett intresse...
Svar
11
· Visningar
1 242
Senast: Soapbubble
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 53 54 55
Svar
1 087
· Visningar
52 140
Senast: em76
·
Kropp & Själ Visst är vi några vinterbadare här? Vore kul att ha en tråd för det (hittade ingen när jag sökte så tror inte det finns nån?). Inleder... 2
Svar
37
· Visningar
1 895
Senast: pepp
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp