150 gram smör
1,5 dl socker
5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
12,5 dl mjöl(1,5 dl eventuellt)
Smält smöret, värm mjölken i smöret till 37 grader, rör ner jästen , salt och socker.
Blanda i mjölet, jag använder gaffel först och sen plasthandskar på händerna. Det ska vara ganska kladdigt men knåda på tills det är ihopjobbat och släpper. Lägg under bakduk och låt jäsa i en timme.
Kavla ut, använd osthyvel för att hyvla smör och lägg på. Strö socker och kanel. Rulla ihop och lägg i bullpapper.
Jäs trettiominuter till pensla med mjölk och grädda i 225 grader tills dom är klara och njut sedan!
1,5 dl socker
5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
12,5 dl mjöl(1,5 dl eventuellt)
Smält smöret, värm mjölken i smöret till 37 grader, rör ner jästen , salt och socker.
Blanda i mjölet, jag använder gaffel först och sen plasthandskar på händerna. Det ska vara ganska kladdigt men knåda på tills det är ihopjobbat och släpper. Lägg under bakduk och låt jäsa i en timme.
Kavla ut, använd osthyvel för att hyvla smör och lägg på. Strö socker och kanel. Rulla ihop och lägg i bullpapper.
Jäs trettiominuter till pensla med mjölk och grädda i 225 grader tills dom är klara och njut sedan!