Svenskt kött så långt det går. Har tyvärr ej sett svensk bacon, kollade på Scan, jo det är uppfött i Sverige och slaktat här, men förpackat i Polen.. hade föredragit om allt gjorts i Sverige. Känns som en risk att skicka det fram och tillbaka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, antingen sånt jag tillagat själv eller så köpt svenskt chark, men inatt skrev jag i fel tråd.Har du inhemskt kött på nattmackan?
Hur viktigt är det för dig varifrån köttet kommer? Är det viktigare med billigt kött än att det kommer från Sverige? Frågar du på resturangen om ursprungsland?
JaNi som bara äter svenskt kött: äter ni alltid vegetariskt/veganskt om ni är utomlands?
Ni som bara äter svenskt kött: äter ni alltid vegetariskt/veganskt om ni är utomlands?
Förlåt, jag är inte säker att jag förstår vad du menar. Äter du alltså danskt, norskt och finskt så länge du vet att det är just danskt, norskt och finskt eller menar du att du i Norden äter kött om de har just svenskt kött?Ja vet de inte vart köttet kommer i från äter jag vegan mat.
Njae, jag tyckte väl inte att det var så mycket att svara på?Förlåt, jag är inte säker att jag förstår vad du menar. Äter du alltså danskt, norskt och finskt så länge du vet att det är just danskt, norskt och finskt eller menar du att du i Norden äter kött om de har just svenskt kött?
@Migo Tack för svaret! Trodde du hade lämnat tråden eftersom du inte svarade på mitt inlägg till dig.
Nä, jag förstår det.Njae, jag tyckte väl inte att det var så mycket att svara på?
Äter alltid vegetariskt om jag inte vet var köttet kommer ifrån, det behöver inte nödvändigtvis var svenskt (om jag är utomlands) men jag vill veta vilken typ av gård och slakteri som används. Jag äter enligt samma regler här hemma och äter således väldigt begränsat med kött.Ni som bara äter svenskt kött: äter ni alltid vegetariskt/veganskt om ni är utomlands?
Intressant, tack för ditt svar! Jag kan tänka mig att många restauranger inte kan svara på de frågorna så jag förstår att du ofta får skippa kött.Äter alltid vegetariskt om jag inte vet var köttet kommer ifrån, det behöver inte nödvändigtvis var svenskt (om jag är utomlands) men jag vill veta vilken typ av gård och slakteri som används. Jag äter enligt samma regler här hemma och äter således väldigt begränsat med kött.
Intressant, tack för ditt svar! Jag kan tänka mig att många restauranger inte kan svara på de frågorna så jag förstår att du ofta får skippa kött.
Ja det förstår jag.Många "vardagsrestauranger" kan det inte men lite dyrare och mer matnördiga ställen kan relativt ofta
När jag var på Färöarna förra året så testade jag deras inhemska får, får som går fria uppe i bergen under sin uppväxt.Ni som bara äter svenskt kött: äter ni alltid vegetariskt/veganskt om ni är utomlands?
Ni som bara äter svenskt kött: äter ni alltid vegetariskt/veganskt om ni är utomlands?
Många "vardagsrestauranger" kan det inte men lite dyrare och mer matnördiga ställen kan relativt ofta. Har hört om ställen som exempelvis får med info om individen när de beställer nöt eller fläsk.
Vissa kan till och med kalla uruguayanskt kött för gårdskött från specifik gård på Gotland.