95johsv
Trådstartare
I samband med den enorma torka som varit i sommar har många börjat handla svensk mat, REKO-ringar startas, ursprungsland kollas. Underbart! Min fundering handlar om restauranger, hur kan vi påverka där/vilka alternativ finns samt hur hittar man svenska alternativ till viss mat.
Tex, jag äter gärna mozzarella, finns det ens på svensk mjölk? Borde ju gå tycker jag. Ibericogris, älskar salami gjort på det, hittar inget svenskt alternativ. Majsstärkelse, hittar från Österrike, inget svenskt. Jag förstår att tex citroner, oliver osv är svårt men sådant som ändå kan odlas/tillverkas här. Hur gör ni?
Tex, jag äter gärna mozzarella, finns det ens på svensk mjölk? Borde ju gå tycker jag. Ibericogris, älskar salami gjort på det, hittar inget svenskt alternativ. Majsstärkelse, hittar från Österrike, inget svenskt. Jag förstår att tex citroner, oliver osv är svårt men sådant som ändå kan odlas/tillverkas här. Hur gör ni?