C
Cillavan
Hej hopp!
Min 1,5-åriga son har problem med att han ibland får ett väldigt elakt och frätande bajs. Det måste vara något som är för starkt för hans mage. Det kommer oftare nu, så jag försöker lura ut vad det kan vara. Han är inte allergisk mot något och annars frisk och pigg och äter det vi äter. Men nu har jag på inrådan av någon barnläkarmottagning bestämt att ta bort all slags lök, tomat och paprika som ju kan vara starka grönsaker. Han dricker mjölk och det är inte något problem, så laktos kan det inte vara. Även fullkorn och mörkt bröd osv är bra.
Finns det något mer som kan vara boven i dramat? Jag tycker att det blir hopplöst jobbigt att laga mat nu eftersom lök och tomat är riktiga basvaror i min matlagning, men jag får väl försöka klura ut nya rätter.
I dag fick han sådant bajs igen, och var väldigt röd och det sved otroligt på honom, och igår åt vi pasta med cahmpinjoner, rödlök, vitlök och creme fraiche och till middag tomatsoppa med nudlar. Så det är på de grunderna jag tar bort lök och tomat.
Ni får gärna komma med andra tips på vad det kan vara, för jag tycker att det är jättesvårt att hitta vad det kan vara då jag ofta har många olika slags ingredienser i maten. Man vill ju laga nyttig mat med variation!
Min 1,5-åriga son har problem med att han ibland får ett väldigt elakt och frätande bajs. Det måste vara något som är för starkt för hans mage. Det kommer oftare nu, så jag försöker lura ut vad det kan vara. Han är inte allergisk mot något och annars frisk och pigg och äter det vi äter. Men nu har jag på inrådan av någon barnläkarmottagning bestämt att ta bort all slags lök, tomat och paprika som ju kan vara starka grönsaker. Han dricker mjölk och det är inte något problem, så laktos kan det inte vara. Även fullkorn och mörkt bröd osv är bra.
Finns det något mer som kan vara boven i dramat? Jag tycker att det blir hopplöst jobbigt att laga mat nu eftersom lök och tomat är riktiga basvaror i min matlagning, men jag får väl försöka klura ut nya rätter.
I dag fick han sådant bajs igen, och var väldigt röd och det sved otroligt på honom, och igår åt vi pasta med cahmpinjoner, rödlök, vitlök och creme fraiche och till middag tomatsoppa med nudlar. Så det är på de grunderna jag tar bort lök och tomat.
Ni får gärna komma med andra tips på vad det kan vara, för jag tycker att det är jättesvårt att hitta vad det kan vara då jag ofta har många olika slags ingredienser i maten. Man vill ju laga nyttig mat med variation!