toughcookie
Trådstartare
Jodå, hon älskar alla typer av bollar och är väldigt lättbelönad. Skickar jag fram en kong så skulle hon absolut ta den och kampa med den men drar jag fram en kong och en annan boll samtidigt skulle hon välja den andra.Ja det är sant att det bästa är nog att gå en kurs för jag vet inte mycket alls, men jag tänkte lära in doften själv först i alla fall...men det går nog fort -tror jag!? Dels för att dom är vana med nosework o annat som kantarell och (hitta nycklar som jag klickade in men det är inte riktigt samma sak) och dels f dom är lättlärda..iaf en av dom.
Tycker inte din hund bollar eller liknande är kul heller? Mina tycker kong är ÄNNU roligare-för den studsar så oberäkneligt-och dom har så mycket jaktlust och en kong hoppar väl som en hare .
Men dom älskar mat/korv också (väldigt lätt belönade) som jag brukar börja med som belöning-vilket räcker för att dom ska bli heta och i början stod dom och tjöt lite innan jag släppte på dom att söka.. (Om jag skulle belöna med kong som dom gjorde på videon oj då skulle dom verkligen tjuta innan)
Du skrev att din hund hittar småbitar av kong som var i mm.
Jag tänkte börjar man med större bitar? eller blandar man kanske? och hur gör man med hundar som lätt äter upp så små bitar? I nosework lägger man ju tops i burkar..annars hade min ena hund ätit upp dom vilket han försöker.
Är det olika typer av gömmor som i nosework typ i saker?
Måste man ha en markering när man tävlar eller är det för att inte hunden ska äta upp kong biten.
Jag får nog köpa en kongsök bok -helt klart..eller läsa på nätet om det står någonstans
Jag började med bitar typ 1x1x1cm men har kört markeringar på hel kong i olika storlekar och när vi lägger upp sökområden är det allt från hel kong strl small ner till mm-bitar. Oftast har vi bitarna i burkar eller provrör men det är för att inte kontaminera sökområdet med kongdoft.
Söken (på tävling) kan vara i alla olika miljöer, det ska ju efterlikna tjänstehundsarbete så det ser väldigt olika ut. Du måste absolut ha en (frys) markering då det ingår i bedömningen. Det finns väldigt bra info på SBKs hemsida.