tjenixen
Trådstartare
Jag verkar ju bara skriva i trådar om mat eller relationer numer, så här kommer en till om mat
På sistone har jag börjat reagera väldigt starkt på socker (läsk, bakverk, choklad osv). Jag dricker ingen läsk till vardags och äter inte mycket sött annars ändå, t o m väldigt lite) men på sistone blir jag skakig, kallsvettig och stissig. Ofta följs det av ensidig mild huvudvärk och lätt illamående (om jag inte försöker kompensera med att äta ett ordentligt mål mat). Att bli speedad av socker vet jag att man kan bli, men just det kallsvettiga och skakiga är otroligt obehagligt. Jag har även upplevt en känsla lik bakfylla nästa dag..
Min upplevelse är att detta kommit den senaste månaden. Jag har ätit glutenfri kost i drygt 3-4 månader och i samband med detta (?) fått en galet ökad aptit samt gått ner ganska mycket i vikt. Jag äter fortfarande kolhydrater och är inte nitisk med det glutenfria. Äter mest vegetariskt och skapligt varierande, lagad mat, inga halvfabrikat. Gärna mycket, förhållandevis stabbig mat om jag kan få tag på det (svårt till lunch när det mesta som bjuds i veg väg är hälsotallrikar, pasta eller nåt med svamp...). Min aptit går bananas under de perioder jag jobbar (framför datorn)..
Tidigare har jag mest blivit sömnig av socker och även känt sockersug. Nu vill jag helst inte ta i det med tång ens, men ibland är det svårt att undvika.
Känns som jag haft så många konstiga mat/hungerrelaterade svängningar på sistone att jag kommer uppsöka läkare för att kolla att allt är ok.
Är det någon annan som upplever samma? Finns det något man kan äta / göra för att dra ner sockerchocken när den infinner sig? Eller förebygga att den kommer? Jag brukar försöka se till att äta mat om det finns tillgängligt, men det finns det ju inte alltid. Jag pratar inte heller om att trycka i sig en påse lösgodis (blä) utan det kan handla om 2-5 praliner, typ. En halv läsk. Eller tom söt alkohol (typ glögg, rom).
På sistone har jag börjat reagera väldigt starkt på socker (läsk, bakverk, choklad osv). Jag dricker ingen läsk till vardags och äter inte mycket sött annars ändå, t o m väldigt lite) men på sistone blir jag skakig, kallsvettig och stissig. Ofta följs det av ensidig mild huvudvärk och lätt illamående (om jag inte försöker kompensera med att äta ett ordentligt mål mat). Att bli speedad av socker vet jag att man kan bli, men just det kallsvettiga och skakiga är otroligt obehagligt. Jag har även upplevt en känsla lik bakfylla nästa dag..
Min upplevelse är att detta kommit den senaste månaden. Jag har ätit glutenfri kost i drygt 3-4 månader och i samband med detta (?) fått en galet ökad aptit samt gått ner ganska mycket i vikt. Jag äter fortfarande kolhydrater och är inte nitisk med det glutenfria. Äter mest vegetariskt och skapligt varierande, lagad mat, inga halvfabrikat. Gärna mycket, förhållandevis stabbig mat om jag kan få tag på det (svårt till lunch när det mesta som bjuds i veg väg är hälsotallrikar, pasta eller nåt med svamp...). Min aptit går bananas under de perioder jag jobbar (framför datorn)..
Tidigare har jag mest blivit sömnig av socker och även känt sockersug. Nu vill jag helst inte ta i det med tång ens, men ibland är det svårt att undvika.
Känns som jag haft så många konstiga mat/hungerrelaterade svängningar på sistone att jag kommer uppsöka läkare för att kolla att allt är ok.
Är det någon annan som upplever samma? Finns det något man kan äta / göra för att dra ner sockerchocken när den infinner sig? Eller förebygga att den kommer? Jag brukar försöka se till att äta mat om det finns tillgängligt, men det finns det ju inte alltid. Jag pratar inte heller om att trycka i sig en påse lösgodis (blä) utan det kan handla om 2-5 praliner, typ. En halv läsk. Eller tom söt alkohol (typ glögg, rom).