Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Halva mängden torr.
Om man vill baka kalljästa degar så behöver man använda färsk jäst eller om det inte finns att tillgå så kan man prova att göra som i tipset ovan att blanda jästen med lite 40 gradigt vatten och lite socker tills det börjar bubbla och göra som med vanlig färsk jäst. Jag har dock aldrig fått det till att bli lika bra som med färsk jäst.
KL
Stopp stopp stopp. När man gör smör bildas kärnmjölk - inte vassle.
//Luff - tidigare instruktör i konsten smörkärning.
Konsistensen på kladdkakan har dock blivit tokig flera gånger och min svenska vän påstår att endast ett smör funkar att göra kladdkaka på här borta. Sanningshalten i det låter jag dock förbli osagd...
Hm. Jag har använt (i enlighet med receptet) två påsar torrjäst till en normal kanelbullsdeg. Vad händer om man använder för mycket? Mitt problem har varit att degen inte jäser alls. Trodde att jag använde för lite men det verkar ju inte som det.