Sv: Slakthästar/transporter.
KL
Men jisses så det hålls på här då... Det är väl upp till var och en om man anser att hästkött är till för att ätas eller ej. Jag har precis som voff väldigt svårt att tro att man inte skulle känna skillnad på en oxfilé och en hästfilé, men visst, det förekommer säkert här och där. Frågan är bara varför en restaurang skulle servera ett kött som är troligtvis är dyrare än importerat nötkött t ex?? Med tanke på att hästkött är vanligare i utlandet, och där anses vara en delikatess (och därmed troligtvis dyrare) så har jag lite svårt att få ihop det liksom...
För att få bort transporterna ser jag också högre kilopris vid slakt och subventionerad avlivning som egentligen det enda sättet att kunna garantera att hästarna inte riskerar långa transporter.
Jag tycker inte att vi nödvändigtvis behöver bli tvingade att äta hästkött för det. Det hör trots allt inte till den svenska traditionen. Muslimer äter inte gris... Det hör inte till deras tradition. Rätt enkelt egentligen??
KL
Men jisses så det hålls på här då... Det är väl upp till var och en om man anser att hästkött är till för att ätas eller ej. Jag har precis som voff väldigt svårt att tro att man inte skulle känna skillnad på en oxfilé och en hästfilé, men visst, det förekommer säkert här och där. Frågan är bara varför en restaurang skulle servera ett kött som är troligtvis är dyrare än importerat nötkött t ex?? Med tanke på att hästkött är vanligare i utlandet, och där anses vara en delikatess (och därmed troligtvis dyrare) så har jag lite svårt att få ihop det liksom...
För att få bort transporterna ser jag också högre kilopris vid slakt och subventionerad avlivning som egentligen det enda sättet att kunna garantera att hästarna inte riskerar långa transporter.
Jag tycker inte att vi nödvändigtvis behöver bli tvingade att äta hästkött för det. Det hör trots allt inte till den svenska traditionen. Muslimer äter inte gris... Det hör inte till deras tradition. Rätt enkelt egentligen??