L
Leila A
VAD är skillnaden mellan akademisk ridkonst och engelsk ridning? Inte förstått de helt, är det bara historia eller rider man på helt olika sätt?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Engelsk ridning används som uttryck också av ryttare som rider klassiskt och syftar precis som svea sa på den ridstil som används på tävlingsbanorna idag.
Akademisk ridkonst, klassisk dressyr, Barock... Det finns många namn och många olika tränare med olika läror.
Skillnaden mellan engelsk dressyr och klassisk är utbildningssättet. Vägen till målet. Men målet är mer eller mindre det samma i både klassisk och modern dressyr, samma rörelser. Men glappet ökar långsamt.
Mer kan jag inte säga för ja är inte bättre insatt än så...
Japp, det är en del av (del-)målen. Jag ser Calm Straight Forward som steg 1, högre skolan kommer stegen efter. Varför stanna vid CSF, om det går att sikta högre? Varför bara sikta mot toppen av stegen, när jag kan sikta mot stjärnorna?Fast jag ser snarare målet med klassisk dressyr som utbilda hästen till följsamhet och hållbarhet! Calm, straight and forward
Det finns inga misslyckanden. Bara drömmar, mod och lärdommar att få som gåvor på vägen!Skolor över mark i all ära men det innebär ju inte ett misslyckande att inte nå dit (vilket jag iofs inte heller tror att du menar men )
Det håller jag inte med om. Klassisk dressyr brukar man inte se på tävlingsbanorna. (inte heller det som står i TR tyvärr)Engelsk ridning används som uttryck också av ryttare som rider klassiskt och syftar precis som svea sa på den ridstil som används på tävlingsbanorna idag.
Håller med om det men man kan ju undra varför det är så? De olika ridstilarna är ju från samma ursprung och varför går de åt olika håll?Skillnaden mellan engelsk dressyr och klassisk är utbildningssättet. Vägen till målet. Men målet är mer eller mindre det samma i både klassisk och modern dressyr, samma rörelser. Men glappet ökar långsamt.
Finns en intressant artikel i oktobernumret av Hippson i detta ämne.
[/QUOTE]Det finns inga misslyckanden. Bara drömmar, mod och lärdommar att få som gåvor på vägen!
Nej du blandar ihop det. Klassisk dressyr är INTE detsamma som barock, eller akademisk ridkonst som även brukar kallas klassisk ridkonst av någon anledning
Den klassiska och "engelska" dressyren har samma utbildingssystem och samma grund, det är den akademiska ridkonsten som har ett annat system och det är nytt, skapat av Bent B.
Den "ridstil som används på tävlngsbanorna" (som du kallade det) är den klassiska dressyren eller rättare sagt idealen för tävlingsdressyren bygger på den klassiska dressyren.
Svårt det där med uttryck som låter så lika
Absolut jättesvårt.Sen tycker jag det är svårt att gruppera och sortera ridning i olika fack.
Klokt tycker jag. Det är ju dressyr vi sysslar med när vi utbildar våra hästar. vilken väg vi tar för att komma framåt varierar men det är likafullt dressyr.Och vill själv inte bli stoppad i något iom att jag inte tycker det finns något namn för det jag sysslar med, annat än dressyr.
så sant!Man ska nog ha klart för sig också att dressyr ser rätt olika ut beroende på var i världen man är. Vi utbildas på olika sätt beroende på kultur, socialt arv, ekonomi och hästmaterial etc. Och gränserna mellan de olika orden för vad som är vad är väldigt flytande och olika för person till person(som vi märkt i tråden).