Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Läste just detta på facebook, inte saft men kanske bättre upp?
Fläderchampagne - 2 stora fläderklasar, press från 1 citron + skivad ner i hink. 2msk äppelcidervinäger, 4,5liter vatten, 8dl strösocker - låt allt stå i hink ett dygn. Rör, sila och häll upp på petflaskor med kork - fyll inte ända upp! Låt stå på sval plats minst tre veckor. Servera kall!
Har gjort älggräs saft en gång och gör aldrig om det på grund av den kvalmiga lukten. Frös in saften i påsar och fick sen kasta allt jag hade i frysen för det stank av älgräs av allting. Dessutom så fick jag med ett antal spyflugor i saften vilket inte gjorde saken bättre.. Spyr när jag tänker på lukten!
Jag satte syrénsaft i torsdags och sila den i måndags kväll. Supergod
Jag hade i det här:
60 blommor
1,2kg socker
1,5 liter kokande vatten
1 citron, rivet skal och saften
60g vinsyra
Blev ungefär 3 liter saft! Som dessutom var ganska dryg, 1+9 ungefär.
Jag gjorde enligt receptet som ts hade, men tog ca 50 klasar med blommor och nästan 1,5 kg socker (vinsyran tog jag 45 g eftersom en påse är 45g orkade inte köpa en till för att ta 5g). Blev väl 2-3 liter saft när det var färdigt. Och inte det alls sockrigt sött, hade nog kunnat ta lite mer socker i det syftet tom. Och som squarepants skrev, man kan/ska spä ut den ganska mycket för att den ska vara riktigt god, annars blir den lite väl "parfymig" i smaken för min del, men riktigt god utspädd och jag tror att man kan göra goda sommardrinkar på den
Har en sats syrénsaft som står och drar i kylen. Har nu stått i 2 dagar och den doftar redan ljuvligt. Påminner om flädersaft. Dessutom är färgen snyggt rosa eftersom vi hade i några lila blommor istället för bara vita
Använde receptet som står i trådstarten men då 45g vinsyra eftersom ett paket innehåller det samt cirka 1,2 kg socker. Mätte inte upp utan tog hälften + lite till av ett 2 kg paket.
Hoppas det blir gott!
Skölj blad och citroner. Skiva citronerna och varva dem med bladen i en stor hink, gryta, bunke...
Koka upp vattnet och häll det över bladen och citronerna.
Låt stå i ca 5 dygn (svalt)
Sila av och koka upp vätskan. Blanda i sockret och rör tills det lösts upp. Ta av kastrullen och häll i citronsyra och natriumbensoat.
Häll upp i flaskor.
Det smakar som Svartvinbärssaft men smaken är mildare och (enligt mitt tycke) en bättre törstsläckare.
Helt OK att använda i bål också, så även Syrénsaften.
Vi brukar göra rabarbersaft, jordgubbssaft, svart & röd vinbärssaft och även fläder saft. Tycker "hemmagjord" saft är det godastee Tyvärr har jag inga recept i huvet (sitter på jobbet..)
Hästnyheter En annan ÖD där hon tävlat helgen innan ringde upp tävlingsplatsens ÖD och talade om att hon överskridit antal starter tolkade jag det som.
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.