Lite här och där står et att saffran får fram smaken bättre om man blötlägger den i alkohol.
Nu har jag som av en händelse en skvätt cognac hemma, och ska baka lussekatter imorgon.
De finns inte så mycket utrymme att testa sig fram eftersom detta är årets enda bullbak.
Så jag behöver veta - vad gör spriten med saffranet? Ska saffranet stötas först eller löser det liksom upp sig i spriten? Blir saffranssmaken annorlunda?
Ska jag testa, eller förstör jag lussebullarna så de blir annorlunda (har perfekt recept
) ?
Nu har jag som av en händelse en skvätt cognac hemma, och ska baka lussekatter imorgon.
De finns inte så mycket utrymme att testa sig fram eftersom detta är årets enda bullbak.
Så jag behöver veta - vad gör spriten med saffranet? Ska saffranet stötas först eller löser det liksom upp sig i spriten? Blir saffranssmaken annorlunda?
Ska jag testa, eller förstör jag lussebullarna så de blir annorlunda (har perfekt recept