Googla på "one pan" eller sök på Youtube, finns massa recept för bara en kokplatta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nu hann du svara medan jag skrev mitt svar så nu tror jag inte att jag kommer hinna skriva färdigt om jag ändrar det, får bli ett nytt inlägg istället, förlåt om jag spammar
Man kan ju ha i allt. Egentligen
Jag tillhör dock de som får "snåla" lite med mat så jag försöker hålla det billigt, sen gör jag aldrig samma sak två gånger - oavsett hur gott det blir. "Nästa gång" blir det alltid någon modifiering
Jag har upptäckt att senap faktiskt är användbart till det mesta.
Men det jag använder mycket är soja, senap, chilisås, ajvar, (tål inte tomat så använder det som "substitut") vitlök, pressad citron, dragon, timjan, buljong (färdig) sen matlagningsgrädde/CF, frysta grönsaker, färska grönsaker och det funkar typ till allt i oändliga kombinationer, kyckling, kött, fisk, skaldjur o.s.v
Så jag vet inte om det egentligen var så mycket till hjälp...men jag kan ju alltid uppdatera i tråden om jag gör något spännande, vilket händer när jag får inspiration till något
"Special special" sa alltid pappa när man frågade vad det blev för mat när jag bodde hemma...och det är väl ungefär vad jag kör med också
Har du tips på några roliga recept?Det mesta! Indiskt, Thai, goda soppor osv. Jag använder sällan mer än två plattor. Ugnen är mest till för ugnsrostade grönsaker.
Sjömansgryta verkar gottLasagne är jättejobbigt att laga i studentlägenhet med taskigt utrymme, tycker jag, massa grytor till bechamelsås och stekpanna till köttfärs och dessutom en långpanna att diska. Nej jag röstar för att en gjutjärnsgryta är guld värt för det enda en gör i studentlägenheter är soppor och grytor. Det finns massor med goda bönor för att göra stuvningar, soppor etc. I studentlägenhet är det mest att göra en rätt med Max två grytor varav den ena helst ska vara något lättdiskat. Grytor av olika slag, sjömansgryta där du kokar potatisen i grytan, köttfärslimpa i ugn, smidigt, rent. Grönsaksgryta med röda linser då får du protein billigt.
Jag röstar för "falsk lasagne", jag hatar att göra vanlig just pga disken. Jag kokar pasta, steker köttfärs, har ner pastan över köttfärsen eller tvärtom och häller på Keldas ostsås och riven ost.Slänger på locket på stekpannan och låter det stå och puttra tills osten smält.
En enkel variant av lasagne som är god, mättande, enkel, snabb och det blir framför allt lite disk
En sådan här kanske kan vara en bra investering? http://omniasweden.com/se/ugnen/
Kostar bara några hundra och ska funka även på elplatta. Tar inte upp särskilt mycket plats heller. Jag har bara erfarenhet av hur den fungerar på gasspis dock, vill minnas att vi exempelvis gjorde sockerkaka i den när vi var ute och seglade när jag var yngre.
Jag har en micro! Tänkte inte på att skriva det i trådstarten. Har du några bra recept?Tips till, microvågsugnen går att laga mat i. Dvs inte bara värma mat i så skaffar du en sån så kan du göra allt från chokladkaka, pizza och bakad potatis till gratänger.
Har inga recept själv, men har sett flera böcker om micro mat , ser väldigt intressant ut .Jag har en micro! Tänkte inte på att skriva det i trådstarten. Har du några bra recept?
Risotto kräver bara en platta. Kan smaksättas på diverse sätt, t ex svamp, spenat och sparris. Om smaksättningen behövs tillredas kan du göra det på den andra plattan.
Jag bodde några år med en bänkspis där man antingen kunde använda ugnen eller den ena plattan. Det vi gjorde en hel del då var att äta couscous till maten. Jag hällde det i en skål, hällde i salt och lite olja och rörde om. Sen kokade jag upp vatten i vattenkokare, kokade upp, hällde på och lät svälla under lock. Det funkar att göra på samma sätt med nudlar.
Har inga recept själv, men har sett flera böcker om micro mat , ser väldigt intressant ut .
Vattenkokare, då är det nudlar som en bara kan värma vatten och hälla på iallafall är det inte nudlar så finns det varma koppen, soppor. Nu tänkte jag så en nästan skäms hur lat en är. Typ risotto, Koka ris, på slutet hälla på frysta grönsaker, när riset och grönsakerna är färdiga hälla på lite parmesanller någon färdig röra. Extra protein och lite saltaktigt, skära upp några tärningar kassler eller korv. En gryta, minimalt med disk och relativt lättdiskat.Smart, vattenkokare har jag!
Tack
Gjutjärnsgrytor finns i alla storlekar.Finns mindre varianter av gjutjärnsgrytor med som inte tar så stor plats.
Jag kan ju inte svara för dig , men här hemma används den flitigt! Älskar den!
Vi har en gjutjärn och en lergryta. Typ allt som behövs i ett kök!Samma här, jag har till och med två stycken och de är mina bästa polare i köket