Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
detta är mitt grundreceptÄr det nagon som har ett superrecept pa tacokrydda. Var är alldeles för stark och jag kan bara ta sa lite att det inte just smakar nagonting, för annars blir det bara starkt och man smakar ingenting för den skull.
Hur gör ni?
Tack! Har legat magsjuk hela dagen och inte tittat förrän nu. Ska prova mig fram. Barnet grät och skrek att tungan brann igar sa det var inte sa lyckat. Fast jag tycker han överdrev.
Paprikapulver, anchochili, oregano och spiskummin (mycket!), gärna lite rökt paprika också, så får du en tacokryddning som inte är stark alls.
Som ovan men även lite cacao - vanlig ingrediens i mexicansk matlagning! (Har ibland också vitlökspulver i - men oftast istället aioli till tacon.)
Anchochili är jättebra tycker jag, ger en massa chilismak, men ingen hetta. Som ett mustigare paprikapulver, ungefär.Tack @sjoberga och @Minett för tipsen (som jag såg först nu). Kakao brukar jag också ha i.
@Mabuse Köpte en burk anchochili på matmässa igår. (Kul anekdot: jag stod bakom en man med indiskt utseende. Han provade chili. Först ancho, nåja tyckte han. Sedan en annan sort. "Oh, ta inte så mycket, den är stark!.." sa försäljaren varpå mannen log stilla och svalde typ en halv tsk chilipulver. )
Anchochili är jättebra tycker jag, ger en massa chilismak, men ingen hetta. Som ett mustigare paprikapulver, ungefär.
TACK för tipset om anchochili! Gjorde tacos till lunch idag och fick till smaken precis som jag ville.Paprikapulver, anchochili, oregano och spiskummin (mycket!), gärna lite rökt paprika också, så får du en tacokryddning som inte är stark alls.