S
Sessiagh
Jag har blivit så trött på att jaga hö och hösilage inför varje säsong och dessutom slänga stora partier som inte är fräscha. Vi funderade därför på att ta eget hösilage men kan inte mycket om vilka volymer det blir. Vi kommer att arrendera obetad åkermark och så in vall. Frågan är bara hur mycket vi behöver arrendera för att täcka vår egen förbrukning. Därför undrar jag:
Hur mycket hösilage får ni ut av era marker utifrån:
- Jordtyp (mager, fet etc)
- Gödsling
- Vallinnehåll
- Hur naturen uppför sig (bra år respektive dåliga år)
- ts halt
- var i Sverige ni skördar (bor själv i södra Skåne med betestillväxt redan i april)
Tar ni en eller två skördar och hur mycket försämras näringsvärdet i andra skörden?
Vilken blandning är bäst för hästar att så in?
Hur lång tid tar det för vallen att etablera sig? Kan man skörda år 2 eller bör man vänta till år 3?
Någon som har lust att svara? Jag har sökt igenom trådarna på buke men inte hittat svar på alla frågor.
/Sessiagh
Hur mycket hösilage får ni ut av era marker utifrån:
- Jordtyp (mager, fet etc)
- Gödsling
- Vallinnehåll
- Hur naturen uppför sig (bra år respektive dåliga år)
- ts halt
- var i Sverige ni skördar (bor själv i södra Skåne med betestillväxt redan i april)
Tar ni en eller två skördar och hur mycket försämras näringsvärdet i andra skörden?
Vilken blandning är bäst för hästar att så in?
Hur lång tid tar det för vallen att etablera sig? Kan man skörda år 2 eller bör man vänta till år 3?
Någon som har lust att svara? Jag har sökt igenom trådarna på buke men inte hittat svar på alla frågor.
/Sessiagh