Pastöriseras honung normalt?

Zeli

Trådstartare
Hejsan.
Jag är i fagorna att göra fermenterad rabarberdryck, och i receptet ska man använda opastöriserad honung - så min fråga är helt enkelt: Brukar man pastörisera honung?

Jag köper alltid svensk honung, och ofta lokalt producerat.
Jag har googlat och försökt hitta info, men känner mig inte helt trygg i min slutsats så därför allvetande Buke - hjälp! :)
 
Brukar man pastörisera honung?
Nej, men honungen värms upp lite för att den ska gå att hälla i burkar och vara lättare att hantera. Däremot försöker man ju hålla det under 40 grader eftersom viktiga enzymer mm i honungen förstörs i högre temperaturer.
 

Liknande trådar

Samhälle Fast det är inte alltid bra nog att göra det man kan efter sina egna förutsättningar. Det är bra att inse att man kan göra mer och inte...
16 17 18
Svar
345
· Visningar
23 869
Senast: Otherside
·
Övr. Hund Jag har en omplaceringshund (staffe/blandras) som tros vara 12-14 år gammal. Han är adopterad från Irland och jag vet inget om hans...
2
Svar
30
· Visningar
7 405
Senast: Ajda
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp