Japp, pålägg (typ skinka, korv, leverpastej), är ofta klara att ätas direkt från förpackningen/charkdisken. ¨För de är tillagade på något sätt redan. En vanlig köttbit, oavsett djurslag måste tillagas innan den kan ätas då köttet är rått. Jag tycker därför att det borde vara en skillnad mellan en bit skinkstek och ett antal skivor rökt skinka, även om jag köper dem i samma scharkdisk. Men i ärlighetens namn är jag oklar över var gränserna går mellan de olika "fabrikaten".Tillägg till @Myrten ja, jag trodde allt kött var hel- eller halvfabrikat om man inte slaktar djuret själv? Eller i alla fall styckar det själv. Helfabrikat i de fall det är färdigt att ätas direkt ur förpackningen (finns väl sådana pålägg?).
Jag bryr mig alltså inte om något är hel- eller halvfabrikat, jag köper massor av halvfabrikat och några helfabrikat som jag anser bör räknas som bra och nyttig mat. Blir dock smått road av folk som talar om att de inte äter hel- och halvfabrikat samtidigt som de brer smör på mackan.
Jag har inte heller några direkta synpunkter på hel- eller halvfabrikat. Undviker dock färdigmat (Främst p g a pris samt att den ganska ofta har högt fett- och sockerinnehåll. Jag bör dra ner på både fett och socker, så jag föredrar att i möjligaste mån lägga det jag ändå äter på något jag valt själv, inte något jag fått på köpet), men ibland slinker sådant med också.