Michellan95
Trådstartare
Då och då startar jag trådar om mjölkfria alternativ och får alltid så bra svar så jag gör en favorit i repris och startar en tråd
Dottern fyller år och vill ha marsipantårta, jag äter mjölkfritt och vi har andra gäster som är mjölkproteinallergiker. Normalt så "spacklas" tårtan med vispgrädde och sedan lägger jag på marsipanlocket men kan jag byta ut vispgrädde till sojavisp? Fungerar det eller fuktar det igenom och smälter under marsipanen? Havrevisp är ju inte så upphetsande gott så den vill jag helst undvika
Eller ska jag helt enkelt skrota hela idéen med mjölkfri marsipantårta och göra en traditionell med vispgrädde?
Dottern fyller år och vill ha marsipantårta, jag äter mjölkfritt och vi har andra gäster som är mjölkproteinallergiker. Normalt så "spacklas" tårtan med vispgrädde och sedan lägger jag på marsipanlocket men kan jag byta ut vispgrädde till sojavisp? Fungerar det eller fuktar det igenom och smälter under marsipanen? Havrevisp är ju inte så upphetsande gott så den vill jag helst undvika
Eller ska jag helt enkelt skrota hela idéen med mjölkfri marsipantårta och göra en traditionell med vispgrädde?