Jag tror det är lungt också. Vad var det för mat ditt ex åt på roadtrippen? Är det från nåt mathak så vet man ju inte exakt hur dålig den maten var, kan ha varit nåt som har legat framme länge etc. Skaldjur är absolut värst, det är så man kan dö. Utöver sånt som är giftigt, som svamp och kemikalier, det kan ta betydligt längre tid.
Sen kan man ju också bli allmänt magsjuk av magsjukevirus, det kan också komma från dålig mathygien, dvs mat som inte blivit uppvärmd ordentligt eller sköljd etc. Då kan man bli sjuk dagen efter också. I frysen förökar sig inte virus så det är ingen risk.
Jag tror i värsta fall så blir magen lite orolig efter, inte mer.
Själv gjorde jag bragden att äta svingammal mjölk till min musli, tänkte " Lite sur smak, men det kanske är yoghurtbitarna i muslin, jättegott!" sen kollade jag på paketet, över en vecka för gammal. Det hände mig ingenting