Kiwifrukt
Trådstartare
Jag vill börja med att den här tråden har inte med mina kollegor att göra och deras gränslösa kommentarer. Jag undanber mig därför alla kommentarer som har med detta och den tidigare tråden att göra, för det handlar inte om det. Däremot har det väldigt mycket att göra med själva grundproblemet, att jag är en extrem picky eater.
Min arbetsplats ska åka på en konferens över dagen nästa vecka. Jag har inte ägnat det så mycket tankar fram tills alldeles nyss, när min kollega som har hand om hela arrangemanget skickade ut ett mejl om att vi ska sätta upp oss på en lista över vilken mat vi vill äta. Men nu har jag sån ångest att jag sitter här med hjärtklappning och illamående deluxe och känner allra helst för att bara sjukskriva mig den dagen för att slippa alltihop.
Jag är extremt, extremt kräsen när det gäller mat. Det finns inte många maträtter jag äter och det är på den nivån att jag får kräkreflex om jag får in något i munnen som jag inte gillar. Jag har självdiagnostiserat mig med selektiv ätstörning, typ allting stämmer på mig. Detta var självklart ett mycket större problem när jag var liten och inte fick välja själv vad jag vill äta, som i skolmatsalen. Som vuxen vet jag vilka maträtter jag äter, väljer att äta något annat om familjen äter något som jag inte kan äta, och jag har också mina "säkra rätter" på restaurang, så bara jag får kika på menyn innan och se att det finns något jag äter där är det absolut inga problem med att gå ut och äta heller.
Däremot blir det ett problem när det inte finns en valmöjlighet - det vill säga när det är typ dagens rätt som finns på menyn och inget annat. Eller som i det här fallet, allt som kollegan skrev fanns på menyn är rätter som jag vet att jag inte kommer kunna äta. (Lunchmenyer brukar generellt vara mycket, mycket sämre för mig än middags-menyer.)
Om jag tolkar kollegan rätt kommer vi även erbjudas fika både förmiddag och eftermiddag, jag vet inte "menyn" där men misstänker rent spontant något frall/frukost-liknande på förmiddagen och fika-fika på eftermiddagen. Det kommer jag förmodligen kunna äta. Min fråga är - måste man äta (lunchen) när man är på konferens? Känns ju extremt onödigt dessutom att arbetsgivaren ska betala för min portion av något som jag inte kommer kunna ta en enda tugga av. Hur brukar det gå till, är det någon här som exempelvis är väldigt allergisk som kanske måste ha anpassad kost för det? Jag har bara varit på en enda sån här resa tidigare, och med det i färskt minne vet jag hur jobbigt jag tyckte det var. Kan man erbjuda sig att själv bekosta det man vill äta och välja något annat (det är ett café, så de måste väl ha nån vanlig enkel macka tänker jag)? Jag kommer ju liksom inte kunna tillbringa lunchen på toaletten för att slippa äta (standard-Kiwifrukt som barn när man blev bjuden på mat hos en kompis eller när det var äcklig mat i skolmatsalen).
Jag undanber mig också tips om att söka vård för det här, för det kommer ju knappast hjälpa mig till nästa vecka.
Min arbetsplats ska åka på en konferens över dagen nästa vecka. Jag har inte ägnat det så mycket tankar fram tills alldeles nyss, när min kollega som har hand om hela arrangemanget skickade ut ett mejl om att vi ska sätta upp oss på en lista över vilken mat vi vill äta. Men nu har jag sån ångest att jag sitter här med hjärtklappning och illamående deluxe och känner allra helst för att bara sjukskriva mig den dagen för att slippa alltihop.
Jag är extremt, extremt kräsen när det gäller mat. Det finns inte många maträtter jag äter och det är på den nivån att jag får kräkreflex om jag får in något i munnen som jag inte gillar. Jag har självdiagnostiserat mig med selektiv ätstörning, typ allting stämmer på mig. Detta var självklart ett mycket större problem när jag var liten och inte fick välja själv vad jag vill äta, som i skolmatsalen. Som vuxen vet jag vilka maträtter jag äter, väljer att äta något annat om familjen äter något som jag inte kan äta, och jag har också mina "säkra rätter" på restaurang, så bara jag får kika på menyn innan och se att det finns något jag äter där är det absolut inga problem med att gå ut och äta heller.
Däremot blir det ett problem när det inte finns en valmöjlighet - det vill säga när det är typ dagens rätt som finns på menyn och inget annat. Eller som i det här fallet, allt som kollegan skrev fanns på menyn är rätter som jag vet att jag inte kommer kunna äta. (Lunchmenyer brukar generellt vara mycket, mycket sämre för mig än middags-menyer.)
Om jag tolkar kollegan rätt kommer vi även erbjudas fika både förmiddag och eftermiddag, jag vet inte "menyn" där men misstänker rent spontant något frall/frukost-liknande på förmiddagen och fika-fika på eftermiddagen. Det kommer jag förmodligen kunna äta. Min fråga är - måste man äta (lunchen) när man är på konferens? Känns ju extremt onödigt dessutom att arbetsgivaren ska betala för min portion av något som jag inte kommer kunna ta en enda tugga av. Hur brukar det gå till, är det någon här som exempelvis är väldigt allergisk som kanske måste ha anpassad kost för det? Jag har bara varit på en enda sån här resa tidigare, och med det i färskt minne vet jag hur jobbigt jag tyckte det var. Kan man erbjuda sig att själv bekosta det man vill äta och välja något annat (det är ett café, så de måste väl ha nån vanlig enkel macka tänker jag)? Jag kommer ju liksom inte kunna tillbringa lunchen på toaletten för att slippa äta (standard-Kiwifrukt som barn när man blev bjuden på mat hos en kompis eller när det var äcklig mat i skolmatsalen).
Jag undanber mig också tips om att söka vård för det här, för det kommer ju knappast hjälpa mig till nästa vecka.