Jag håller med om att man ska veta vilka allergener maten innehåller.
Personligen skulle jag inte bli så glad över vegansk eller vegetarisk mat för jag tål inte råa grönsaker och vissa grönsaker tål jag inte tillagade. Tål heller inga nötter och jag tycker det ofta finns mandel i vegansk mat. Med tanke på att en del personer har allvarliga nötallergier tycker jag det är olämpligt att tillaga mat som innehåller dessa allergener. Att sälja nötter i påsar eller nötbarer på tävling tycker jag också är olämpligt.
Om man inte har stora lagringsutrymmen blir det svårt att tillgodose allas behov. Exempelvis äggallergiker, veganer, vegetarianer, glutenallergiker och laktosintoleranta. Beroende på tävlingens storlek tycker jag det är rimligt att det finns kaffe, te, vatten på flaska, toast och kanelbullar (alternativt annan kaka).
Har man avvikande kosthållning eller allergier tycker jag det är bäst att ta med sig egen mat. När jag är på tävling tar jag alltid med egen mat för jag litar inte på hur främlingar lagar mat - tyvärr. Jag har varit på för många tävlingar där jag inte kan äta någon mat för att allt innehåller något som jag inte tål eller ingen har så bra koll på hur maten är tillagad