I o m att vi köper en laddning gräsbeteskött av en lokal bonde varje höst har jag länge tänkt att vi också borde investera i en köttkvarn för att kunna göra jämnare köttfärs. (Har använt matberedarens kniv hittills.)
Såg nu ett erbjudande om en köksmaskin från Bosch till bra pris och till denna kan man även köpa till köttkvarn. Har bra erfarenhet av märket sedan tidigare. Men ett alternativ till en köksmaskin/assistent vore ju att köpa en "fristående" köttkvarn. Dessa kan man i o f s bara mala med, men å andra sidan verkar alla jag hittar på nätet ha betydligt starkare motor (runt 1500 W) än den mindre köksmaskin (600 W) jag i första hand tittat på.
Jag tänker att en fördel med köksmaskinen är att den även går att använda till annat. Å andra sidan har vi ju klarat oss utan köksmaskin hittills...
Ni som brukar mala kött - har ni fristående kvarn eller använder ni en tillsats på köksmaskinen? Fördelar/nackdelar? Bedömer ni att antalet W är väldigt avgörande för kvarnens funktion?
Såg nu ett erbjudande om en köksmaskin från Bosch till bra pris och till denna kan man även köpa till köttkvarn. Har bra erfarenhet av märket sedan tidigare. Men ett alternativ till en köksmaskin/assistent vore ju att köpa en "fristående" köttkvarn. Dessa kan man i o f s bara mala med, men å andra sidan verkar alla jag hittar på nätet ha betydligt starkare motor (runt 1500 W) än den mindre köksmaskin (600 W) jag i första hand tittat på.
Jag tänker att en fördel med köksmaskinen är att den även går att använda till annat. Å andra sidan har vi ju klarat oss utan köksmaskin hittills...
Ni som brukar mala kött - har ni fristående kvarn eller använder ni en tillsats på köksmaskinen? Fördelar/nackdelar? Bedömer ni att antalet W är väldigt avgörande för kvarnens funktion?