gylle
Trådstartare
Vi har två olika bitar av samma fält som vi tar hösilage på till hästarna, halva är inhängnat och där går hästarna efter det är slaget och fram till hösten. Den andra biten används endast som vall och antingen tas en andra skörd eller så putsas det ner sent på hösten.
Pga vädret i år så skördade vi "hagarna" först för att sprida risken. Detta blev skördat 1:a veckan i juni (alltså tidigt för att vara i år) var ganska kort men hade gått upp i blom.
Sedan fortsatte det bara att regna och resten blev stående tills det blev en kort glugg 1 vecka in i Juli alltså exakt 1 månad efter det andra. Alltså mer än en månad (ca 1,5 månad) efter det gick upp i blom. Var ganska långt och lite grövre än det andra men inte "risigt".
Båda skördarna fick lite duggregn (inga stora mängder) men vändes 2 ggr för att torka (ingen hög temperatur ute precis). Allt är gödat med samma gödning och samma mängd. Det är insått samtidigt med samma gräsblandning. Nu till analysresultaten.
Hagarna (skördat ca 3 juni):
MJ: 10,0
Smbpr: 41
Ca: 4,7
P: 2,1
Mg:1,1
Resterande (skördat ca 3 juli)
MJ: 9,6
Smbpr: 41
Ca: 5,1
P: 2,0
Mg: 1,3
Alltså exakt samma proteininnehåll och nästan exakt samma för övrigt också. Hur i h*****e kan detta stämma ??????? Visst reagerade jag redan på första analysen att jag tyckte det var lågt proteininnehåll för att vara skördat så tidigt, och när sedan andra analysen kommer och ger exakt samma värden trots 1 månad senare skörd så blir man minst sagt förvirrad. Någon som kan det här och kan ge mig någon som hellst förklaring på hur detta kan bli så här ??
Pga vädret i år så skördade vi "hagarna" först för att sprida risken. Detta blev skördat 1:a veckan i juni (alltså tidigt för att vara i år) var ganska kort men hade gått upp i blom.
Sedan fortsatte det bara att regna och resten blev stående tills det blev en kort glugg 1 vecka in i Juli alltså exakt 1 månad efter det andra. Alltså mer än en månad (ca 1,5 månad) efter det gick upp i blom. Var ganska långt och lite grövre än det andra men inte "risigt".
Båda skördarna fick lite duggregn (inga stora mängder) men vändes 2 ggr för att torka (ingen hög temperatur ute precis). Allt är gödat med samma gödning och samma mängd. Det är insått samtidigt med samma gräsblandning. Nu till analysresultaten.
Hagarna (skördat ca 3 juni):
MJ: 10,0
Smbpr: 41
Ca: 4,7
P: 2,1
Mg:1,1
Resterande (skördat ca 3 juli)
MJ: 9,6
Smbpr: 41
Ca: 5,1
P: 2,0
Mg: 1,3
Alltså exakt samma proteininnehåll och nästan exakt samma för övrigt också. Hur i h*****e kan detta stämma ??????? Visst reagerade jag redan på första analysen att jag tyckte det var lågt proteininnehåll för att vara skördat så tidigt, och när sedan andra analysen kommer och ger exakt samma värden trots 1 månad senare skörd så blir man minst sagt förvirrad. Någon som kan det här och kan ge mig någon som hellst förklaring på hur detta kan bli så här ??