Sv: Kladdkaka
Den här gjorde jag i påskas. Tung, maffig och otroligt läcker! Viktigt att låta den kallna i formen innan man tar ut den. Jag kunde inte hålla mig så den gick sönder. God ändå....
Fransk kladdkaka
Blir 8-10 bitar
Du behöver:
2 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
275 g mörk choklad
125 g smör i små bitar
6 st ägg
5 dl socker
1,5 dl creme fraiche (Obs! Inte lättvariant)
Gör så här:
1. Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj och mjöla en springform. Lägg bakplåtspapper i botten så blir den lättare att få ut.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner chokladblandningen.
5. Rör försiktigt ner mjölblandningen och allra sist creme fraichen.
6. Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter (om formen är 24 cm i diameter) 175 grader. Ta ut och låt svalna.
7. Lossa kakan försiktigt och låt den vila i några timmar tills den satt sig. Den ska vara kladdig i mitten.
8. Sikta florsocker genom en sil över kakan och servera med grädde eller glass.