Kaviar överst på äggmacka och andra matfrågor

Många roliga saker att hålla reda på för den som vill bjuda in till Buke kalas, att få alla saker rätt till varje person skulle vara en riktig utmaning för den som står i köket:angel::D

Ägg och Kaviarmacka äts utan kaviar eller utan ägg, dom två smakerna förstör ju varandra.
Bullar, Balerina, Oreo äts inte alls eftersom de inte smakar något och är torra, medans Marie med fördel doppas i kaffe eller te.
 
Kaviaren måste vara under äggen, annars trillar äggen av.
Senap först och ketchup sen.
Bullen rullas upp, äts utifrån och in.
@Tora. Min mun räcker inte att äta bullarna hela ;). Därför rullas de upp :)
Äggen ramlar av? Hur äter du dina mackor? Upp och ner? :confused:

Man behöver ju inte möla in hela bullen på en gång i munnen. Man använder tänderna och biter av en bit av bullen :up:

:laugh::laugh::D:D
 
Åt just en kaviarmacka och funderade på hur folk gör egentligen. På reklam är äggen underst, vilket känns logiskt eftersom de vill visa produkten. Jag vill däremot ha en jämn smak av kaviar så jag breder kaviar på brödet och har äggen överst.

Korrekta sättet att äta ballerina är också att ta bort locket och äta fyllningen först. Sen doppar man kexen i kaffe/te.

Bullar rullas upp.
Äter jag tex räksmörgås petar jag bort räkorna och äter dom för sig.

Hur äter ni?

Äggen underst, kaviar i en slinga över.
Balleringa och Singoalla: tar bort locket, äter locket först, sedan botten med fyllning. Doppas inte.
Bullar äts "rakt av", rullas inte upp. Fast de bullar jag "oftast" äter är inte den rullade sorten så det kan spela roll.
 
Mackor äts runt, skalkarna först. Finns det inte hårda skalkar så äts den runt ändå.

Bullar rullas upp.

Ska jag äta en måltid enligt tallriksmodellen börjar jag med att äta upp grönsakerna (är det blandsallad försöker jag sortera så var sak äts för sig). Efter salladen är det dags för kolhydraterna, och där har jag jobbat mig till att på sin höjd kunna blanda kolhydrater med ev såsen.
Sen är det proteinet/proteinsubstitutet kvar till sist.
Ska ett glas mjölk intas så tas det efter att själva maten är uppäten.

Äter jag morötter äts ändbitarna upp först. Varje bit smakas av och sorteras sedan upp utefter smak, de mindre goda äts upp först.

Snurrar tallriken och glas successivt under måltiden.

Det mesta ska ätas med tesked, gärna så liten som möjligt. Enda gånga gången något äts med matsked är när jag ska separera mjölken jag hällt på gröten. Då dricks mjölken först upp med hjälp matskeden (varannan klunk ska vara med kaffe) och när det är dags för gröten tas teskeden fram.
Skrapar av kanellagret och äter det först och när det är avskrapat tar jag på ett nytt lager.

Risifrutti äts sylten och gröten separerat.

Lasagne skalas och äts lager för lager.

Äpplen äts jämnt runtom och man börjar med att skala av skalet med tänderna.

:o
 
Jag har kaviaren ovanpå ägget - men jag tror att det mest är av estetiska skäl. Det ser snyggare ut än tvärtom ;) Och jag vill nog gärna stämma in i Bregott under.
 
Mackor äts runt, skalkarna först. Finns det inte hårda skalkar så äts den runt ändå.

Bullar rullas upp.

Ska jag äta en måltid enligt tallriksmodellen börjar jag med att äta upp grönsakerna (är det blandsallad försöker jag sortera så var sak äts för sig). Efter salladen är det dags för kolhydraterna, och där har jag jobbat mig till att på sin höjd kunna blanda kolhydrater med ev såsen.
Sen är det proteinet/proteinsubstitutet kvar till sist.
Ska ett glas mjölk intas så tas det efter att själva maten är uppäten.

Äter jag morötter äts ändbitarna upp först. Varje bit smakas av och sorteras sedan upp utefter smak, de mindre goda äts upp först.

Snurrar tallriken och glas successivt under måltiden.

Det mesta ska ätas med tesked, gärna så liten som möjligt. Enda gånga gången något äts med matsked är när jag ska separera mjölken jag hällt på gröten. Då dricks mjölken först upp med hjälp matskeden (varannan klunk ska vara med kaffe) och när det är dags för gröten tas teskeden fram.
Skrapar av kanellagret och äter det först och när det är avskrapat tar jag på ett nytt lager.

Risifrutti äts sylten och gröten separerat.

Lasagne skalas och äts lager för lager.

Äpplen äts jämnt runtom och man börjar med att skala av skalet med tänderna.

:o
Jösses, får du i dig någon mat alls? :eek: Eller äter du hela dagarna med tanke på hur omständigt det låter att få i sig lite mat? :confused:

När det gäller kaviar på tub håller jag med @honung, den lämnas kvar i butiken. Har det av någon underlig anledning hamnat en hemma så åker den i soporna, alternativt att den skyldige med dålig smak endast får inta det vederstyggliga i avskildhet och timmar i isolering.
 
Varje sak för sig. En macka med kaviar, en med ägg. Med Bregott under. Bullar bits av, om det inte är såna där stora från macken, då äts de i rulle med det innersta sist. Ballerinakex toppen först, krämen sen, sist underkexet. INGET får doppas i ev dryck, örk för blött bröd! Ingen ketchup på korven, och pommes doppas med fördel i senap :p
 
Jösses, får du i dig någon mat alls? :eek: Eller äter du hela dagarna med tanke på hur omständigt det låter att få i sig lite mat? :confused:

För min del är nog ätbeteendet mer tvångsmässigt än för andra. Visst har vi alla våra egenheter vad gäller mat, men för min del är det inte bara vana utan ett tvångsbeteende. Är så gott som "omöjligt" att bryta utan att jag brakar ihop av ångest. Även om det för mig ligger mycket rutin i beteendet så har du rätt i att det tar mycket tid, mest mentalt...
 
Förstår inte varför folk envisas med att ha ägg på macka! Macka kan ätas med kaviar, ägg kan ätas med kaviar, men för mig känns det orimligt att beblanda dessa ting. De skall ätas var för sig! :D

Ballerinakex och bullar är jag för glupsk för att hinna dela på något sätt innan de är uppätna.

Enda anledningen till att pilla bort räkor från en macka är att räkor är äckligt... :idea:
 
Smör sen kaviar som bres ut sen äggen. Äggen läggs på med ändarna först vill ha så lite gult som möjligt :p

Marmelad under sen ost på mina rostade mackor. Alltid smör underst oavsett pålägg. Rostade och klämmackor äts runt och sen det godaste i mitten kvar till sist.

Bullen rullas upp. Kladdkakan äts utifrån och in. Godaste / kladdigaste sist.

Ballerina mfl äts locket först sen resten.

Äpplen å päron äts inte ända in till kärnhuset. Snarare ett varv runt hela sen är jag klar.

Maten delas på innan det är dags att äta/skyffla in. Oavsett om det är pannkakor eller kött. Undantag ute på restaurang, lite hyfs har jag ;)

På hamburgare man gör hemma: på botten ketchup, sen hamburgaren, senap, Hamburgaredressing och massa rå lök, sen ketchup på undersidan av locket och sen på med locket.
 
Kaviar över äggen, och alltid smör! osten över sylten, gurka över osten :).

Kanelbullar rullas upp, sås dränker man maten med och ballerina äter man chokladen först och vanilj kexet sist. :)
och choklad kaka äter man inifrån ut ;) godaste sist, dvs den torra kanten :p
 
"Hela" jordnötter är godare än sådana som trillat isär. Så dom sorteras ut först.

På semlan ska locket ätas först. Gärna vikt så jag kan skopa upp lite grädde samtidigt. Sedan resten.
 
"Hela" jordnötter är godare än sådana som trillat isär. Så dom sorteras ut först.

På semlan ska locket ätas först. Gärna vikt så jag kan skopa upp lite grädde samtidigt. Sedan resten.
Nej fy! :yuck:
Semlor äter man visserligen upp locket först på, men grädden skrapas bort och ges till tiggande katter eller vänner som förbarmar sig.
 
Vad konstiga alla är, ingen som förstått att omväxling förnöjer?! Förut brukade jag ha kaviar underst och ägg överst på mackan men sedan ett tag tillbaka ringlar jag kaviar ovanpå i stället. Det blir olika smörgåsar men lika gott! Själva grejen med kexätande är ju för övrigt man kan äta flera stycken vid samma tillfälle, på flera olika sätt :D
 
Åt just en kaviarmacka och funderade på hur folk gör egentligen. På reklam är äggen underst, vilket känns logiskt eftersom de vill visa produkten. Jag vill däremot ha en jämn smak av kaviar så jag breder kaviar på brödet och har äggen överst.

Korrekta sättet att äta ballerina är också att ta bort locket och äta fyllningen först. Sen doppar man kexen i kaffe/te.

Bullar rullas upp.
Äter jag tex räksmörgås petar jag bort räkorna och äter dom för sig.

Hur äter ni?

Jag äter inte kaviar, däremot äter jag leverpastejsmörgås med smörgåsgurka ibland.
Då får jag skumma blickar från min man.
Det är det här som gäller: först bröd, sedan smör, sedan ett larvigt tunt lager med leverpastej och sen ska hela smörgåsytan fyllas med smörgåsgurka.

En vän (som vill vara anonym) berättar just nu att hen dricker o'boy och att det då är FÖRST pulver och sen mjölk i glaset som gäller. Va? Det kan väl aldrig tro!
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp