Kamelmjölk

Praeterea

Trådstartare
Jag har varit ute på landsbygden och åkt idag och fick med mig en liten flaska kamelmjölk hem. Jag har förstått att det ska vara hur nyttigt som helst, men jag har ingen aning om hur jag ska hantera den.
Hur konsumerar jag den på bästa sätt? Tillagad? Dricka? Med oboy? :idea: :D
Hur förvarar jag den på bästa sätt? I kylen? I rumstemperatur (med tillägget att min rumstemperatur är cirka 35 grader)?
Den har legat i bilen som har stått i solen idag, är den dålig? Borde jag egentligen slänga den?

Visst finns det kamelkunniga människor här på buke som kan upplysa mig?
 
Kamelmjölk förvaras i kylen, precis som komjölk. Och används på samma sätt också. I o m att den varit i värmen idag skulle jag se till att använda upp den ganska snart innan den surnar (då blir det klumpar så det märker du.) Eftersom den smakar annorlunda än komjölk får du väl helt enkelt prova dig fram till hur du tycker den smakar bäst. Om du dricker den som den är blir ju smaken mest markant, om du äter den till gröt eller gör oboy/varm choklad t ex så blir smaken mer neutraliserad.
 
Tack för svar! :)
Glass låter spännande, men behövs det extra ingredienser/tillbehör till det? Köksfaciliteterna är lite
begränsade, men frys finns. :up:

Jo, det räcker ju inte med mjölk. Men om du utgår från t ex receptet nedan men använder kamelmjölk istället för komjölk. Man måste inte ha glassmaskin för att göra glass - du får bara ge den mer tid i frysen samt röra om då och då medan den fryser. Om du googlar på glassrecept hittar du säkert

Ingredienser

Portioner: 2

2 1/2 dl mjölk

15 g kaffebönor

3/4 dl grädde

skal från 1 apelsin

1/2 vaniljstång

7 g honung

40 g socker

1 äggula

85 g vit choklad hackad i mindre bitar

Så här gör du

  1. Värm upp mjölken med kaffebönorna och plasta kastrullen låt sedan stå och dra i 30 minuter.

  2. Sila av bönorna och kontrollera vikten på mjölken (bönorna kan ha sugit åt sig lite utav vätskan).

  3. Värm därefter kaffemjölken, grädden, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, honung och äggula till 85°C eller att det kommer en liten bubbla på ytan.

  4. Sila glass-smeten över den vita chokladen. Rör tills chokladen smält och kör i din glassmaskin.
    • Utan glassmaskin: Frys massan övertäckt 3-6 timmar.
    • Vispa glassmassan minst 3-4 gånger under infrysningstiden, 20-30 minuter mellan varje gång.
 

Liknande trådar

Övr. Hund Jag har vissa problem med min hund. I stort sett är han väldigt lydig, trevlig och social, men samtidigt kan han vara väldigt strykrädd...
Svar
7
· Visningar
2 551
Senast: zabby
·
Utrustning Jag har en Comfort Shorty med normala paneler (ca 2 cm) till min arab. Nu har han stått mycket i sommar pga skada (sammanlagt ca 10...
Svar
10
· Visningar
2 232
Senast: nira
·
Hästvård Jag har ju 'blivit tvungen' att slänga ut Kele i storhage från boxvilan i förtid. Boxvilan är ju för en sårskada. Mend amen står ju...
Svar
8
· Visningar
2 075

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp