Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nja.
Nu ska vi inte blanda ihop begreppen.
En inåttåad häst är bruten i kotleden. Dvs benet är rakt ner till kotan. Där vinklas nedanstående del av benet inåt.
Sånt ändras inte om hästen musklas.
Är däremot hela benet vridet uppe i bogen, så kan det ändras när hästen växer.
En innåt-tåning sitter egentligen inte i hoven, utan det är skelettet (i benet) som sitter ihop "snett". Du som läser: knyt din ena hand och lägg i din andra hand (o vrid den knytna handen lite) det är detta som händer i benet, eller så som det ser ut (någon som fattar? ).
En häst som föds med innåt tåning kan man påverka i viss mån, men sen formas skelettbenen efter varandra. God hovvård är naturligt vis bra för att lindra inåt-tåning och för att förhindra det.
Min häst är lite inåt-tåad. Han har alltid varit det och kommer alltid att vara det också. Det är bara ett skönhetsfel. Såhär på hobbynivå spelar någon det ingen större roll, inte vad jag har märkt i alla fall.
Tack för ditt svar. Din beskrivning, med händerna, den var bra och lättförståd.
Nej, de hästar jag sett, har ju varit blandade utbildningar och nivåer på, och så en unghäst, och de verkar inte ha ngra problem alls.
Men jag undrar forf vad det kan bero på, när innåt-tåheten börjar synas vid tre, fyra års åldern, och inte synts förut....Är det som ni skrver, att felet sitter i benen. Men hur kan det då inte synas förens så "sent"?
Av ren nyfikenhet; fick ni en briljadering på henne också när hon blev äldre?