@Niyama -
Allmän kommentar, inte riktat till TS: jag förstår inte heller varför så många som inte äter kött av djurskyddsskäl tycker det är ok att äta fisk. Där finns ju ofta både djurskyddsaspekter och miljöaspekter som skulle fått kalla handen på land. Jag är inte speciellt förtjust i fisk och äter därför inte så mycket. Däremot gillar jag skaldjur, men det är svårt att hitta sådana som är miljömärkta. Kött äter jag och jag köper bara ekologiskt kött, vilket nu finns i stort utbud. Slaktmetoder kan diskuteras, men sämre än de som används på fisk blir de nog inte.
När jag äter ute är det ju svårare att kontrollera, även om det blir bättre. Åt ekologisk majs-gris till lunch. Köttet var saftigt och lika mörkt som vildsvin. Jag har lekt med tanken att välja vegetariskt när jag äter ute om det inte framgår vad det är för kött. Men fler och fler restauranger blir bra på att vara tydliga med information.