T
Tallbarret
Är det någon som har lust att dela med sig av några bra tips på hur man ser och känner att ett hö är av bra kvalitet? Det börjar bli dax att köpa nytt och fräscht hö inför hösten och vintern, men senast jag köpte hö visade det sig vara dammigt och tråkigt när jag väl kom hem med det. Hur vet jag direkt hos bonden när jag ska hämta höet att det är okej, eller rättare sagt hur vet jag att det inte är okey? Alla säger att jag det ska se fint ut och lukta gott men vad är det då? Hur ska färgen vara, lukten, konsistensen etc? Jag planerar naturligtvis att skicka in ett prov till analys så jag vet exakt vad det innehåller, så jag kan ställa en korrekt foderstat, men det är ju tråkigt att upptäcka att det är dåligt när jag väl haft besväret med att köra hem det och få upp det på skullen. Hoppas att någon har lust att hjälpa en stackars novis inom området.