Hur planerar ni vintern för era tre-aringar?

Sv: Hur planerar ni vintern för era tre-aringar?

Det var mening att vår 3-åring skulle skickats till en tränare för inridning nu för nån vecka sen... Eller ja, skickats o skickats... Hon bor 15 minuter bilfärd från oss, men det var smidigare att ha honom stående där än att lasta o köra varje gång han ska arbetas med:P
Pga av oansvarig stallägare skar han dock upp ett bakben ända in till benet för 2 veckor sen, så nu väntas minst 1 månads vila innan han ens kan flyttas...:(
Men men, det är mening att denna tränare ska ta och börja med grundinridningen så att han får en bra och grundlig utbildning. Distans eller ej, han ska iaf kunna ridas i de flesta grenar, så han ska skolas klassiskt av denna fälttävlansryttare! ;) sen efter någon månad eller så ska han väl tillbax hem, så kan vi ta resten själva, även om tränaren får hjälpa till mellan varven.
Så ser det ut än så länge... hade en jättefin planering, men det sket sig ganska rejält iom skadan... Ibland hatar man vissa människor, det är bara så!
 
Sv: Hur planerar ni vintern för era tre-aringar?

Vad trakigt att höra!! Hoppas han blir bra snart!
Jag lät ocksa en proffsryttare rida in och grundutbilda min häst. Det var värt vartenda krona. Han är sa fin nu.
 
Sv: Hur planerar ni vintern för era tre-aringar?

Vad trakigt att höra!! Hoppas han blir bra snart!
Jag lät ocksa en proffsryttare rida in och grundutbilda min häst. Det var värt vartenda krona. Han är sa fin nu.

skönt att höra! svider mindre i plånboken när man veta att det är värt det! ;)
 
Sv: Hur planerar ni vintern för era tre-aringar?

Hej!
Så här la vi upp träningen för våran pojk, när han var ung. Har en arab som är 17 år, som aldrig varit halt eller sjuk, hade en hovböld som 2-åring. Har haft honom sen han föddes. Han fick gå kvar med mamman tills det var dags för hingstbete för 1-åringar. han stog dock i egen box på nätterna from sen hösten.
Vi körde in honom på våren som 2-åring, mycket tömkörning i skogen, så småningom med släpa plus ett däck efter släpan. Vi har använt loksele som väger en del. Strax före sommaren satte vi honom i en sulky av kraftigare modell. Körde lite i skogen så att han lärde sig att bromsa vagnen själv och ta i uppförsbackarna.
Sen släpptes han på bete i 5 -månader. Därefter sattes han i vagnen igen ett par gånger i veckan. Ökade på svårighetsgraderna både fysiskt psykiskt i körningen men inte för mycket, allt måste gå lätt. Vi travade en hel del på både grusväg och asfalt. Han lärde sig att galoppera lungt och fint. Vi använder honom när vi harvar skithögar i hagen. Under vintern får han dra en liten släde.
Sen får han vila några månader innan vi börja sitta på honom som 3 åring. inridningen går lätt men vi kräver inte mycket, vi rider i skogen travar och galloperar där det är inbjudande. Sen får han gå på bete igen i 5 månader, vi börjar så smått att köra honom i par vi kör lite maratonhinder, börjar köra lite dressyrkörnig. Vi åker iväg och löshoppar honom. sen var det dags att vila honom igen. Började rida honom lite mer som 4-åring ibland lite dressyr och hoppning över små hinder. Så här har vi fortsatt under årens lopp varvat med körning, ridning och vila. VI har ofta tränat ihop med andra både hemmma och borta. Så vi har alltid haft en häst som bjudit på sig själv. Han har alltid varit väldigt proportionerlig växt jämnt och fint, varit ute mycket. Vi har visserligen aldrig tävlat, men han är alltid i fin form och har bra kondition.
Det bästa är att han alltid hållit sig frisk och kry och arbetsglad.
Hans träniningsmängd går säkert inte att jämföra med de som tävlar på hög nivå, men det kan vara bra att titta i backspegeln ibland och se vad som har gått bra eller dåligt.
/Stina
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp