Jag försöker ha en balans i matinköpen. Just nu fungerar det rätt bra med veckohandling var eller varannan vecka. Har ett jättestort Willys ett par kilometer bort och fyller då 2-3 stora pappkassar. Sen fyller jag på med smågrejer från närbutiken (som ligger farligt nära hemmet) under vardagarna utifrån behov.
Nyckeln i att storhandla är att se till att man sen verkligen lagar maten! Något som funkat för mig är att skriva ner de råvaror jag använder mest (pasta, ris, grönsaker, rotfrukter, smakförstärkare, protein, mjölkprodukter, bröd, hygien, städ) och handla utifrån den. Jag köper en hel del färska grönsaker och där får man planera matlagningen utifrån hållbarhet. Äta upp salladsbladen direkt och se till att tillaga det som ska värmas så att det sedan kan frysas.
Nyckeln i att storhandla är att se till att man sen verkligen lagar maten! Något som funkat för mig är att skriva ner de råvaror jag använder mest (pasta, ris, grönsaker, rotfrukter, smakförstärkare, protein, mjölkprodukter, bröd, hygien, städ) och handla utifrån den. Jag köper en hel del färska grönsaker och där får man planera matlagningen utifrån hållbarhet. Äta upp salladsbladen direkt och se till att tillaga det som ska värmas så att det sedan kan frysas.