Definitivt en av de mer, hrm, otippade rubrikerna i Bukes historia
Jag och sambon ska gifta oss i Sverige i juni och har kommit fram till att vi vill servera klassiska svenska köttbullar till huvudrätt. Min sambo är skotsk-sudanesisk och vi kommer att ha gäster från 6 olika länder, så det känns som en kul grej att göra samtidigt som det är en favoriträtt hos oss båda. Vi är medvetna om att det är lite okonventionellt och att en hel del (svenska) gäster kommer att höja på ögonbrynen, men det är lite typiskt oss att inte göra som man "ska" och vi vill absolut inte ha en superformell middag på något vis. Tanken är att ha skotskt tema på förrätten, svenskt på varmrätt + efterrätt och så kommer bröllopstårtan att vara gjord av basta (en sudanesisk version av baklava).
Eftersom det ändå är ett bröllop och vi kommer att betala paketpris för maten så vill vi ändå göra köttbullarna lite extra tjusiga, och här behöver jag lite inspiration från er. Vi har redan tänkt att vi ska kräva att köttet köps in väldigt lokalt (det finns t.ex. en gård med jättefint kött 2 km från feststället), men kan man hitta på något annat för att göra det lite festligt? Kanske nån slags potatisbakelse istället för potatismos/kokt potatis till? Några andra förslag?
Jag och sambon ska gifta oss i Sverige i juni och har kommit fram till att vi vill servera klassiska svenska köttbullar till huvudrätt. Min sambo är skotsk-sudanesisk och vi kommer att ha gäster från 6 olika länder, så det känns som en kul grej att göra samtidigt som det är en favoriträtt hos oss båda. Vi är medvetna om att det är lite okonventionellt och att en hel del (svenska) gäster kommer att höja på ögonbrynen, men det är lite typiskt oss att inte göra som man "ska" och vi vill absolut inte ha en superformell middag på något vis. Tanken är att ha skotskt tema på förrätten, svenskt på varmrätt + efterrätt och så kommer bröllopstårtan att vara gjord av basta (en sudanesisk version av baklava).
Eftersom det ändå är ett bröllop och vi kommer att betala paketpris för maten så vill vi ändå göra köttbullarna lite extra tjusiga, och här behöver jag lite inspiration från er. Vi har redan tänkt att vi ska kräva att köttet köps in väldigt lokalt (det finns t.ex. en gård med jättefint kött 2 km från feststället), men kan man hitta på något annat för att göra det lite festligt? Kanske nån slags potatisbakelse istället för potatismos/kokt potatis till? Några andra förslag?