Aha, men då menar vi samma när vi säger skitmat!!
Jo, naturligtvis i en perfekt värld...då borde alla hundar få hemlagat varje dag...och jag rekommenderar det verkligen. Men, det blir dyrt och det tar tid, speciellt om man har en stor ras (som jag, schäfer). Jag födde upp henne helt på hemlagat, sen gick jag delvis över till Klass färskfoder när jag upptäckte det efter några månader. Fruset färskfoder är himla praktiskt! Och det blir även ekonomiskt (går åt mindre foder totalt då hunden kan tillgodogöra sig det mesta, till skillnad mot torrfoder och burkmat) och jag räknar in det i "hemlagat".
Och fruset färskfoder (som faktiskt inte är tillagat, utan rått och dirket infruset) kan ju faktiskt alla ge sina hundar! Man slipper kladda själv och får samtidigt alla fördelarna med "hemlagat". Utöver det ger man (som vanligt) äggulor, extra fett (vid behov), inälvsmat en gång i veckan, råa märgben etc. Inget komplicerat.
Alla hundar har inte superaptit eller tycker att mat är nummer ett här i livet! Och det utan att ha psykiska problem. Tro mig, min hund har INTE psykiska problem
Hon är bara inte någon "labrador-typ". Hon äter det hon behöver, inte mer. Det är allt. Vilket innebär att hon har vuxit lagom fort och utvecklats i bra, lagom takt. Om du vill kan jag länka till foto på henne? Min ögonsten!
Tycker det är värre med sk labbe-typer som lever för maten och (om) man måste hålla in, vilket gör hunden ledsen. Inga (stora) hundar ska växa fort! Och de gör det med för mycket mat. Lagom är bäst! Stora hundraser ska snarare vara lite i underhull (dock ej magra) under uppväxten för ledernas skull. Och inga vuxna hundar ska tillåtas bli överviktiga. Då lever de inte lika länge.
Tyvärr ser man allt för många tjocka hundar, men ägaren ser det inte! Nej då, hunden är så lagom i hullet! Men man ser att den är jämntjock och knappt kan röra sig...