L
lejnun
I mitt stall har vi upptäckt att
vårat hösilage har en aceton liknande doft när balen öppnas. Lukten på de yttre lagren avmattas efter ett tag, men
gräver man längre in så böjar det lukta starkt igen.
Det är flera kunniga som kommit och luktat på
balarna men ingen har kännt någon liknade doft tidigare. Vi har skickat efter en analys men det tar ju ca 2 veckor innan den
är klar. Nu undrar vi ju självklart vad detta kan vara . Någona av er bukefallister som vet vad det är som orsakar doften?
Hösilaget ser för övrigt väldigt bra ut och skördades under goda
omständigheter.
vårat hösilage har en aceton liknande doft när balen öppnas. Lukten på de yttre lagren avmattas efter ett tag, men
gräver man längre in så böjar det lukta starkt igen.
Det är flera kunniga som kommit och luktat på
balarna men ingen har kännt någon liknade doft tidigare. Vi har skickat efter en analys men det tar ju ca 2 veckor innan den
är klar. Nu undrar vi ju självklart vad detta kan vara . Någona av er bukefallister som vet vad det är som orsakar doften?
Hösilaget ser för övrigt väldigt bra ut och skördades under goda
omständigheter.