J
Jeeves
Har vi några såna här tro? Efter de dåliga resultaten på mitt nyinköpta hö ( skördat i år, i juni månad ) började jag fundera...
Hur kan man som storproducent, som förutsätter besitter kunskap om sin produktion eftersom de lever på det, lyckas få fram ett hö med så pass dåliga proteinvärden Vad är det som avgör proteinhalten egentligen; när det skördas,väder o vind, jorden, typ av gräs man sått, vilken gödning etc etc??
Vi amatörer fick själva fram ett hö förra sommaren som hade riktigt bra värden så man undrar ju I o f sig så sumpade vi hela vår egenskörd i år p g a feltolkning av väderprognosen men det är en annan historia
Någon som vill ge sig in på att förklara vad det är som avgör proteinhalten i hö?
Hur kan man som storproducent, som förutsätter besitter kunskap om sin produktion eftersom de lever på det, lyckas få fram ett hö med så pass dåliga proteinvärden Vad är det som avgör proteinhalten egentligen; när det skördas,väder o vind, jorden, typ av gräs man sått, vilken gödning etc etc??
Vi amatörer fick själva fram ett hö förra sommaren som hade riktigt bra värden så man undrar ju I o f sig så sumpade vi hela vår egenskörd i år p g a feltolkning av väderprognosen men det är en annan historia
Någon som vill ge sig in på att förklara vad det är som avgör proteinhalten i hö?