Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Till min så följde det med två stycken. Tror det finns billiga att köpa i närmaste järnaffär.Hur gör ni för att kontrollera att ni har rätt luftfuktighet i kläckaren? Jag är livrädd att det ska vara för torrt så de små liven torkar fast och inte orkar ta sig ur skalen, om de kommer så långt.
Följde med vad? Behållare?Till min så följde det med två stycken. Tror det finns billiga att köpa i närmaste järnaffär.
Jag har gjort en markering på varje, en för den lägre fuktigheten, och en för den högre under kläckningen, så det är lättare att se igenom locket vad det är för fuktighet.
*fniss* Nej, hydrometrar! Kunde svarat tydligare, ser jag...Följde med vad? Behållare?
Ser att jag har massor att läsa in mig på i morgon, har inte hunnit tidigare pga mkt annat. Nåja, det jag har hunnit läsa är att äggen behöver "vila" efter transport innan de läggs i kläckaren så de får väl ett dygn på sig så hinner jag fixa hygrometer och mjuk blyerts att märka dem med så jag vet vilka jag vänt.*fniss* Nej, hydrometrar! Kunde svarat tydligare, ser jag...
Mina tips: Låt kläckaren fått hålla rätt temperatur ett dygn innan äggen läggs i, annars risk att det blir svajigt. Fyll på med vatten till rätt fuktighet. Sen tycker jag du kan lägga i äggen direkt. De flesta ska ju inte vändas öht första dygnet i kläckaren, så jag tycker inte du behöver låta dem "vila" extra.Ser att jag har massor att läsa in mig på i morgon, har inte hunnit tidigare pga mkt annat. Nåja, det jag har hunnit läsa är att äggen behöver "vila" efter transport innan de läggs i kläckaren så de får väl ett dygn på sig så hinner jag fixa hygrometer och mjuk blyerts att märka dem med så jag vet vilka jag vänt.
Ska de ligga ovända efter resan tills de läggs i kläckaren? Hur stor risk är det att det inte blir något om jag lägger in dem redan i morgon när de kommit hem? Jag åker ju och hämtar dem, ska jag ha en fodrad låda att lägga dem i eller äggkartonger?
Jag har redan ställt kläckaren i tryggt förvar i badrummet, där är temperaturen högst i huset då jag gillar att ha det svalt i övrigt utom när jag ska duscha. Garanterat hund- och kattfritt och jag kommer ha dem där inne efter de kläckts med. Det är norrfönster så ingen direkt sol, men då kopplar jag in kläckaren ikväll redan så borde den nått rätt temperatur till i morgon vid lunchtid. Hm, får snabbläsa innantill för att se hur mycket vatten jag ska fylla och komma ihåg att köpa hydrometer när jag åker i morgon.Mina tips: Låt kläckaren fått hålla rätt temperatur ett dygn innan äggen läggs i, annars risk att det blir svajigt. Fyll på med vatten till rätt fuktighet. Sen tycker jag du kan lägga i äggen direkt. De flesta ska ju inte vändas öht första dygnet i kläckaren, så jag tycker inte du behöver låta dem "vila" extra.
Ha kläckaren på ett ställe där inte temperaturen varierar för mycket, t ex genom att solen lyser på den genom fönstret emellanåt, i köket, etc.
Hade en kläckare en gång bredvid tvättstugan, inbillar mig att skakningarna från tvättmaskinscentrifugen gjorde att det blev ett dåligt resultat den gången. (Ja, vår centrifug kan iofs väcka döda, så den kanske är extrem, men ändå ett tips... )
Lycka till, det är jättespännande!!!
Smart med vattnet för påfyllning.Det går säkert bra att ta kranvatten!
Sen brukar jag ha en kanna bredvid med rumstempererat vatten till när jag fyller på. Blir ju aldrig så stora mängder så det påverkar temperaturen i kläckaren.
Kokat det har jag aldrig gjort, men det kanske vore en tanke..?