Om du skall få lite tips om grönsaker (även om jag som övriga kanske mer tror att högt blodtryck beror på mer än din kost)...
Välj sånt som inte smakar så mycket o pimpa det med citronsaft eller limesaft! (alltså pressad lime/citron). En väldigt enkel grön rätt är avocado, gröna blad(rekommenderar färdig blandning med lite olika typ rose, mangold, babyspenat, ruccola etc.) squash/zucchini istället för gurka och så klämmer du ut lite lime över det. Köp färdiga kalkonbitar eller skinkbitar att ha till. Lika lätt att ta med till jobbet som att äta hemma. Jag har en annan favorit som sätter god smak på olika typer av sallad -kronärtskocka i marinad (finns bland grönsakskonserver). Dela bitarna i mindre bitar så sätter det jättegod smak! Perfekt att ha ihop med mozzarella eller fetaost o byt ut avokadon mot lite pasta så har du en smarrig pastasallad! Toppa med pesto!
O apropå broccoli, vill du gärna äta det så är broccolisoppa betydligt godare än bara kokt broccoli!(yuäck) Ta ett recept med potatis o lök i så tror jag du faller för det! Om du ändå vill äta kokta grönsaker är mitt bästa tips att ta tillräckligt små bitar o bara äta ihop med annan mat. Så slinker de ner utan att det märks (jag gillar inte heller kokta grönsaker).