Philosophia
Trådstartare
40-50 personer ska bjudas på fest och jag är en oerfaren festfixare. Hur kommer jag hyfsat billigt undan och ändå får en bra fest? Jag tror inte att det är ett alternativ att laga allting själv eftersom såväl förvaring, varmhållning som transport blir ett problem. Jag ska hålla festen 20 mil hemifrån, men jag har tillgång till kök. Jag tänker mig därför att det blir en blandning mellan att använda catering och att laga själv. Jag har ingen serveringspersonal, så buffé/självplock är modellen.
Just nu går mina tankar så här:
Jag gör
- välkomstdrink och med tilltugg (crostini med någon röra)
- tjälknöl till köttätarna som komplement till catering (se nedan)
- tiramisu i långpanna till efterrätt
- kaffe (finns i automat)
Jag köper (150 kr/person)
- vegetarisk buffe: Svamp- och grönsaksknyten | Tzaybitar | Samosas | Ört- och vitlökschampinjoner |
Vinbladsdolmar | Falafel | Bön-och kikärtsmosaik | Tomat- och fetaostsallad | Couscous
| Pastasallad | Hummus | Ajvar |Smör och bröd
Jag avskyr dock pastasallad. Varför ska detta otyg alltid smygas in i vegetariska bufféer? Men det kanske bara är jag, eller ska jag be dem byta ut det mot något annat? Annars tycker jag att menyn låter rätt trevlig. Men är det tillräckligt med mat?
Utöver det köper jag vin till maten (box), alkoholfria alternativ och snacks till kvällen. En nackdel med menyn (att använda catering överhuvudtaget) är att jag inte kan äta något av det, men jag hoppas att cateringfirman kan ordna något separat åt mig och ev. andra allergiker. En annan nackdel är att min pappa
Vad tror ni? Jag känner att tjälknölen kanske inte går helt hundra ihop med innehållet i buffén, vad finns för alternativ? Vilka ekonomiska och kulinariska justeringar kan göras?
Just nu går mina tankar så här:
Jag gör
- välkomstdrink och med tilltugg (crostini med någon röra)
- tjälknöl till köttätarna som komplement till catering (se nedan)
- tiramisu i långpanna till efterrätt
- kaffe (finns i automat)
Jag köper (150 kr/person)
- vegetarisk buffe: Svamp- och grönsaksknyten | Tzaybitar | Samosas | Ört- och vitlökschampinjoner |
Vinbladsdolmar | Falafel | Bön-och kikärtsmosaik | Tomat- och fetaostsallad | Couscous
| Pastasallad | Hummus | Ajvar |Smör och bröd
Jag avskyr dock pastasallad. Varför ska detta otyg alltid smygas in i vegetariska bufféer? Men det kanske bara är jag, eller ska jag be dem byta ut det mot något annat? Annars tycker jag att menyn låter rätt trevlig. Men är det tillräckligt med mat?
Utöver det köper jag vin till maten (box), alkoholfria alternativ och snacks till kvällen. En nackdel med menyn (att använda catering överhuvudtaget) är att jag inte kan äta något av det, men jag hoppas att cateringfirman kan ordna något separat åt mig och ev. andra allergiker. En annan nackdel är att min pappa
Vad tror ni? Jag känner att tjälknölen kanske inte går helt hundra ihop med innehållet i buffén, vad finns för alternativ? Vilka ekonomiska och kulinariska justeringar kan göras?