Vi får se om jag ens kommer ge mig på att ta föl, det hade varit kul, samtidigt som det är lite läskigt också.
Jag tror man ska fundera lite på om stoet är bra avelsmaterial också, vad hon har för stam och prestationer osv, innan man betäcker.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi får se om jag ens kommer ge mig på att ta föl, det hade varit kul, samtidigt som det är lite läskigt också.
Fast det kvittar väl ändå om man bara tänka ha fölet själv?Jag tror man ska fundera lite på om stoet är bra avelsmaterial också, vad hon har för stam och prestationer osv, innan man betäcker.
Det var just det forskningen visade att det var stoet och inte hingsten som hade mest inverkan på storleken. Så tex stort sto betäckt med liten hingst fick när avkomman var vuxen en större avkomma än ett litet sto betäckt med en stor hingst. Även att om bägge stona (stort och litet) betäcktes med samma hingst som storleksmässigt var mellan bägge stona, så blev avkomman från det stora stoet större än från det lilla.
Jag såg för inte så länge sedan men kommer inte ihåg om det var via ATL eller möjligen Ridsport. Ska se om jag kan hitta upp den.Det här tycker jag är spännande! Har du länk till den forskningen?
Anledningen till att jag frågar är att min hingst är väldigt stor för sin ras, arab på 162+ och samtliga avkommor hittills verkar bli 160+. Och då med väldigt olika ston! Jag har haft ston på mellan 145-156 och avkommorna verkar som sagt bli rejält stora för rasen. Det är såklart inte så många än som man kan säga säkert kommer bli stora, men minst 5 st kommer garanterat bli över 160.
Så jag är lite nyfiken på hur många olika hingstar de har använt i sin forskning?
Bild så ni ser storleksskillnaden, deras gemensamma avkomma är idag som 2 år gammal redan 157 hög. Och som ni ser så lär inte storleken komma från mamman
Fast det kvittar väl ändå om man bara tänka ha fölet själv?
Om man ska sälja fölet kan jag förstå att man vill veta det, men inte när man ska behålla det själv.
Vem är det som säger att hästen kommer vara mindre värd för en själv även om den inte har stam och dens prestationer räcker för det egna ändamålet?Det är väl ännu viktigare om man ska ha hästen själv? Ska man sälja den blir den någon annans huvudvärk, ska man ha den själv får man ju dras med eventuella tillkortakommanden själv. Varför ska man själv vara mindre värd en bra häst än andra?
Vem är det som säger att hästen kommer vara mindre värd för en själv även om den inte har stam och dens prestationer räcker för det egna ändamålet?
Du får det att låta som hästen måste ha toppstam och gått elitnivå för att man ska få ta ett föl, som man vill ha själv.
Bara å göra det... å stå på ett ställe med folk som kan sin sak Jag är skitglad över att jag gjorde det! 3 månader käääärleeeeek (14 månader nervvrakångestmagsår)Vi får se om jag ens kommer ge mig på att ta föl, det hade varit kul, samtidigt som det är lite läskigt också.
Jag har en valack, SWB, u. XX-sto (e. Diaglyphard). Pappan till min är Twilight.
Min häst är lite tramsig men inte överdrivet för typen.
Har blivit ca 167 cm i mkh, högrektangulär. Ganska trevlig typ.
Jag ska ev betäcka fullblodsstoet nästa år.
Det är en 10åring (2006)som gått löp från 2008 fram till 2015, med ett avbrott 2012. Dock inga stor summor som hon sprungit in, men det tyder iaf på en vettig hållbarhet på stoet.
Hon är ett fullblod med mycket i huvudet, känslig och stressad om hon inte förstår uppgiften. Hon är lugn och bra i stallet.
Hon har en bra skritt, sämre trav och halvbra galopp. Hon har bra frambensteknik men spänner sig och bakbenen blir därefter, hoppar inte riktigt igenom kroppen men kan också ha med orutin att göra.
Ranghög, inte haft föl innan.
Brun, ganska kvadratisk, vackert huvud. Något lågställd. Ganska liten, strax under 160. Fina ben, hovarna är något platta men inte dålig kvalité, kan dock inte gå utan skor.
Jag vill ha en avkomma som är större än stoet (gärna runt 160-165) lite mer mod, lika bra eller bättre skritt och bättre trav. Exteriört vill jag gärna ha lite mer högställt.
För fälttävlan.
Hon är efter Songline xx.
Inte fryst (jag har många hingstar på den listan hehe).
Jag har tänkt på Canterbury och Aerline H.
Vad tänker ni på? (Inte intresserad av hip hop eller fetcher n).
Jag har inget sto.Vad är det för diaghlyphardsto du har? *nyfiken*
Problemet ä ju om du måste sälja. Visst du kan ju ta bort hästen också, men annars sälja. Då kanske det inte är lätt att hitta någon köpare om du har en oridbar häst eller en korsning som ingen vill ha.Vem är det som säger att hästen kommer vara mindre värd för en själv även om den inte har stam och dens prestationer räcker för det egna ändamålet?
Du får det att låta som hästen måste ha toppstam och gått elitnivå för att man ska få ta ett föl, som man vill ha själv.
jag är också livrädd. Framförallt om att förlora stoet.Bara å göra det... å stå på ett ställe med folk som kan sin sak Jag är skitglad över att jag gjorde det! 3 månader käääärleeeeek (14 månader nervvrakångestmagsår)
Exceller-Godswalk.Vad har hon mer i stammen än Songline?
Den har jag aldrig hört talas om. Vilka fina bakben!En tanke till, när vi ändå är inne på importhingstar, vore Inliner. Fin ridbarhet, mycket bra bakben, pappan var derbyspecialist så modet torde finnas där också.
Ja det har han. Kommer inte exakt ihåg var (kan leta upp mailet) men han har ett chip som de kallar det. De skrev att av den anledningen kommer inte avkomman kunna reggas i Sverige så antingen får man välja annat förbund eller så rekommenderade de att ta en annan hingst.Diacontinus är en favorit till mig med! Men har han nåt röntgenfel? Det har jag missat...
I såna fall vad med 3/4-brorsan Diatendro? Om jag minns rätt så tar Tullstrup in på honom.