Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Fast ju det där med skolan hänger nog väldigt mycket på varje skola, inte att det blir yngre personal. Förr hade våran skola samma "städtant" hon var en del av skolan, kunde hoppa in vid kris på en lektion för att det skulle finnas en vuxen i rummet, barnen kände henne mycket väl och hon tröstade ledsna barn, lyssnade om det var någon som ville berätta något osv. Nu har kommunen bestämt sig för att tjäna pengar, upphandlar städning och de stackare som kommer och städar nu har knappt tid att säga hej eftersom det är så tidspressat, barnen lär inte känna dem, personalen lär inte känna dem och de blir "osynliga". Trots att städpersonalen kommer varje dag så har barnen bättre relation med vaktmästaren som kommer en gång i veckan, för då är han där hela dagen och har tid att prata med barnen oxå, sitta ner och ta en kopp kaffe med personalen sov.
Jag skulle säga att det beror på vem man frågar, och hur.Men så ska jag byta jobb och inser att hierarkin inom sjukvården är rätt... eh... utvecklad!Är det verkligen så att läkarna anses vara Gud fortfarande?!
Jag trodde att vi kommit ifrån det och kan kalla oss MEDMÄNNISKOR och MEDARBETARE, för det är ju vad kommunen jag arbetar vid försöker banka i folk- medmänniskor och medarbetare, där är det inte alls så uttalat som jag fått intryck av att det är inom sjukvården.
Finns det ens?
Så länge det handlar om lönearbete så är svaret att det alltid finns hierarkier.
Grunden i lönearbete är ju att en part ger en annan part pengar för att utföra ett arbete. En part beordrar, den andra parten lyder. En väldigt tydlig hierarki.
Sen finns det givetvis olika grader av hierarki, men en enkel tumregel är att ju fler personer det är på en arbetsplats, desto mer hierarki. Är det t.ex. fem chefsnivåer upp till företagsledningen blir det givetvis mer hierarktiskt än om man lyder direkt under företagsledningen.