Inte jag heller sorry Jag trodde mig svara på något helt annat. (inlägg 76 i tråden)Nu hänger jag inte med. Det är inte dig jag har svarat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Inte jag heller sorry Jag trodde mig svara på något helt annat. (inlägg 76 i tråden)Nu hänger jag inte med. Det är inte dig jag har svarat.
Varför inte kanin? Sen finns ju get o lamm/får också.Jag ser inget konstigt i att andra äter hästkött, men själv har jag aldrig gjort det (vad jag vet) och kan nog inte tänka mig att göra det heller. Nu äter jag i stort sett inget annat kött än fisk, och kyckling nån gång i månaden ("övrigt kött" typ en-två gånger om året max och då bara nöt) så det beror kanske mer på det än att det är just HÄST. Ser det inte som sannolikt att jag skulle äta kanin, fläsk etc heller.
Varför inte kanin? Sen finns ju get o lamm/får också.
Har du ätit ute på restaurang nån gång är det inte otroligt att du har ätit häst, mula eller åsna utan att veta om det. Tror det var DN som för många år sedan testade köttet på flera Sthlmskrogar/lunchrestauranger och mycket av det som folk antog var nöt var inte det.Jag är skitfjantig med mat överlag, så allt "nytt" (som jag inte ätit sen jag var liten) går bara inte. Get och lamm hamnar också i den kategorin.
Det handlar alltså inte om nåt moraliskt ställningstagande (så sett verkar kanin ofta vara vettigt vad jag har sett?) utan bara att det inte funkar för mig.
Har du ätit ute på restaurang nån gång är det inte otroligt att du har ätit häst, mula eller åsna utan att veta om det. Tror det var DN som för många år sedan testade köttet på flera Sthlmskrogar/lunchrestauranger och mycket av det som folk antog var nöt var inte det.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fangelse-for-hastkottsfusk
https://www.atl.nu/lantbruk/ovisst-om-olagligt-hastkott-natt-sverige/
https://www.sydsvenskan.se/story/kottfusket
https://www.atl.nu/lantbruk/import-av-asnekott-ar-osynlig/
https://www.sydsvenskan.se/2013-03-02/omojligt-att-folja-hastkottet
https://www.svd.se/hastkott--en-galopperande-krogtrend
Osv, osv ... alla som ätit köttbullar på IKEA eller Findus portionsrätter före avslöjandena 2013 har nog stoppat i sig en och annan köttbit från häst.
Är det för att dom slutat med hästkött i köttbullarna som gör så att jag inte tycker om dom längreHar du ätit ute på restaurang nån gång är det inte otroligt att du har ätit häst, mula eller åsna utan att veta om det. Tror det var DN som för många år sedan testade köttet på flera Sthlmskrogar/lunchrestauranger och mycket av det som folk antog var nöt var inte det.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fangelse-for-hastkottsfusk
https://www.atl.nu/lantbruk/ovisst-om-olagligt-hastkott-natt-sverige/
https://www.sydsvenskan.se/story/kottfusket
https://www.atl.nu/lantbruk/import-av-asnekott-ar-osynlig/
https://www.sydsvenskan.se/2013-03-02/omojligt-att-folja-hastkottet
https://www.svd.se/hastkott--en-galopperande-krogtrend
Osv, osv ... alla som ätit köttbullar på IKEA eller Findus portionsrätter före avslöjandena 2013 har nog stoppat i sig en och annan köttbit från häst.
Jag tror nöt.Hur ska man tillaga tex hästfilé? Som nöt eller gris? Jag har själv aldrig tillagat det.
Hur ska man tillaga tex hästfilé? Som nöt eller gris? Jag har själv aldrig tillagat det.
Jag tror nöt.
I Gävle på 80-talet iaf så sålde de hästkött i kyldiskarna och jag vet en restaurang som använde det till plankstekarna och även pizzan. Gästrikland har en tidigare av tradition ätit mycket häst.
Ang häst som ”nöt” men även allmänt utifrån tråden
http://www.professionalsecrets.se/s...-kott/styckdetaljer/styckschema-not/hastkott/