Ber om ursäkt i förväg om någon tar illa upp, det är inte meningen (har själv 4 dressyrhästar hemma). Hur som helst, en äldre kollega sa på jobbet här om kvällen att hen skulle köpa hästkött som pålägg (osmakligt, tycker jag).
Äter svenskar verkligen hästkött? Importeras det då? Jag menar, hästen som hamnar på tallriken kan ju aldrig fått läkemedel? Hästar föds ju inte upp så som ex. Grisar och kor gör i det syftet. Har alltid hört att hamburgerkött är av häst, men har svårt att tro det pga. Ovannämnda anledningar. Dock konfunderad om min kollega hade rätt, eller fel.
Nu äter jag inte kött från något djur. Men om jag skulle - varför är just häst oätbart? Det ju jättebra att ha hand om köttet istället för att skicka iväg dem på resor till Turkiet för att slaktas där!
Jag fattar inte detta med att det är ok att äta gris men inte häst. Det är bara kulturella ideér utan fakta- eller miljörelevans. Tvärtom: ska du äta döda djur så ät för jösse namn ett djur som slaktats i Sverige och levt under anständiga förhållanden. Typ en häst.