F
Fifflan
Hon har ganska mycket nässlor i. Typ en liter...
Jag ska få receptet av mamma så jag kan lägga ut den här, men i alla fall så har hon mjölk, smält smör och ganska mycket honung, och gör en ganska lös deg med mycket kli i. Nässlorna förvälls kort (bara så de 'slaknar') i ganska lite vatten (som blir alldeles grönsvart) sedan kramar man ur så mycket vaten som möjlig ur nässlorna, hackar dem och blandar i degen, som kryddas med lite salt och ganska mycket fänkål. Återkommer med exakta proportioner, jäsningstid och ugnstemp.
Jag ska få receptet av mamma så jag kan lägga ut den här, men i alla fall så har hon mjölk, smält smör och ganska mycket honung, och gör en ganska lös deg med mycket kli i. Nässlorna förvälls kort (bara så de 'slaknar') i ganska lite vatten (som blir alldeles grönsvart) sedan kramar man ur så mycket vaten som möjlig ur nässlorna, hackar dem och blandar i degen, som kryddas med lite salt och ganska mycket fänkål. Återkommer med exakta proportioner, jäsningstid och ugnstemp.