DarkInNight
Trådstartare
Jag har för mig att ensileringsprocessen i hösilage/ensilage förbrukar socker.
Men min erfarenhet är att flesta bonder som tar analys tar analysen direkt vid skörd. Precis vid skörden har ensileringsprocessen inte börjat, och det borde betyda att sockerhalten är rätt hög både i fodret och på papper.
Men om man väntar ett tag, så att processen kommit igång ordentligt, finns det möjlighet att sockerhalten har minskat i fodret då?
Isåfall bör man ta en analys när processen varit igång ett tag, men hur lång tid tar det att förbruka så mycket det bara går?
Är det en rimlig tanke att om man vill ha ett silage med låg sockerhalt så skulle ett fjolårssilage vara något att titta på? (Med inskick av ny analys).
Eller är jag helt ute och cyklar med mina funderingar?
Men min erfarenhet är att flesta bonder som tar analys tar analysen direkt vid skörd. Precis vid skörden har ensileringsprocessen inte börjat, och det borde betyda att sockerhalten är rätt hög både i fodret och på papper.
Men om man väntar ett tag, så att processen kommit igång ordentligt, finns det möjlighet att sockerhalten har minskat i fodret då?
Isåfall bör man ta en analys när processen varit igång ett tag, men hur lång tid tar det att förbruka så mycket det bara går?
Är det en rimlig tanke att om man vill ha ett silage med låg sockerhalt så skulle ett fjolårssilage vara något att titta på? (Med inskick av ny analys).
Eller är jag helt ute och cyklar med mina funderingar?