Islandshästryttare
Trådstartare
Åt lite julmat idag till middag var 2 sorters sill, rödbetssallad, julskinka, vörtbröd, rödkål, några köttbullar och prinskorv. Lagom mycket för mig.
Funderade då på äldre tiders julbord. Min farmor sa alltid att under 20 rätter var det inget julbord att tala om. Då var sill en rätt även om det fanns fem olika sillinläggningar. Allt var hemlagat från grunden av farmor.
Funderar på hur de orkade äta så mycket men också på att det var viktigt för henne att bjuda generöst på julen. Det var ingen rik familj min pappa kom ifrån, han fick börja jobba när han var 15 för att hjälpa till med inkomst till familjen. De var fem syskon och kanske spelade det också in att de upplevde ransoneringarna under andra världskriget för dessa stora julbord. Minns också de julbord min farmor dukade upp när jag var barn,, grisfötter skulle till exempel finnas där även om ingen åt av det.
Vad har ni för erfarenheter av detta? Har ni också haft äldre generationer som dukat upp överdådiga julbord hemma när ni var barn?
Funderade då på äldre tiders julbord. Min farmor sa alltid att under 20 rätter var det inget julbord att tala om. Då var sill en rätt även om det fanns fem olika sillinläggningar. Allt var hemlagat från grunden av farmor.
Funderar på hur de orkade äta så mycket men också på att det var viktigt för henne att bjuda generöst på julen. Det var ingen rik familj min pappa kom ifrån, han fick börja jobba när han var 15 för att hjälpa till med inkomst till familjen. De var fem syskon och kanske spelade det också in att de upplevde ransoneringarna under andra världskriget för dessa stora julbord. Minns också de julbord min farmor dukade upp när jag var barn,, grisfötter skulle till exempel finnas där även om ingen åt av det.
Vad har ni för erfarenheter av detta? Har ni också haft äldre generationer som dukat upp överdådiga julbord hemma när ni var barn?