Oj vad jag känner mig dum nu.
Jag har rätt stor koll på djurens mat näring,vad och hur mycket de äter osv.
Men nu undrar jag över det hållbarheten av näring i fryst färdiglagad mat.
Jag har gjort min familj ruskigt bortskämd med att alltid laga storkok då jag jobbar natt och sover på dagarna mellan jobbnätterna då är det bara för dom att ta portioner till lunch och middag. Och för min del så tar jag ju med och tinar i mikron på jobbet.
Men hur länge håller fryst hemma kok? Har aldrig tänkt på det men en bekant sa att vi "är så magra för att näringen i maten försvinner då man fryser in färdig lagat hem kok. Och dessutom tar mikron bort enymerna i maten så kroppen inte "vet" att det är mat och hemmat Har ju inte koneserveringmedel eller datummärkning"
Ja, vi har ingen övervikt i familjen och äter färsk sallad till maten och ofta så stannar inte maten i frysen längre än en vecka.
Känns hel knäppt att jag alltid gjort så här utan att tänka på om det är nyttigt eller inte.
Vad säger ni?
Jag har rätt stor koll på djurens mat näring,vad och hur mycket de äter osv.
Men nu undrar jag över det hållbarheten av näring i fryst färdiglagad mat.
Jag har gjort min familj ruskigt bortskämd med att alltid laga storkok då jag jobbar natt och sover på dagarna mellan jobbnätterna då är det bara för dom att ta portioner till lunch och middag. Och för min del så tar jag ju med och tinar i mikron på jobbet.
Men hur länge håller fryst hemma kok? Har aldrig tänkt på det men en bekant sa att vi "är så magra för att näringen i maten försvinner då man fryser in färdig lagat hem kok. Och dessutom tar mikron bort enymerna i maten så kroppen inte "vet" att det är mat och hemmat Har ju inte koneserveringmedel eller datummärkning"
Ja, vi har ingen övervikt i familjen och äter färsk sallad till maten och ofta så stannar inte maten i frysen längre än en vecka.
Känns hel knäppt att jag alltid gjort så här utan att tänka på om det är nyttigt eller inte.
Vad säger ni?