Åh vad jag saknar den tiden när jag ser din film.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Åh vad jag saknar den tiden när jag ser din film.
Men gud så finaVisst finns det självförsörjningstankar, fantastiskt att kunna få mjölkprodukter och ost från djur som man vet har det bra osv. Kött får vi väl se, det är stor efterfrågan på livdjuren...
Kompisar
Lisen har lite mer integritetskänsla än Kajsa.
Lisen
Lisen främst och Kajsa bakom.
De ska hämtas på betet av hund sen, så vi har så sakta börjat vänja dem vid att gå undan för vallhund
Grattis till fjällökningen! Vad ska den lille heta? Kanske Fjodor? Fjuldur? Fjerdinand? Fjelmer?Ett stycke tjurkalv ute!
Jag föreslog Stig-Helmer eller Torleif, men jag är inte ensam om beslutetGrattis till fjällökningen! Vad ska den lille heta? Kanske Fjodor? Fjuldur? Fjerdinand? Fjelmer?
Han är rätt söt ändå!
Flera månader utan uppdatering, nu vill jag se lite söta fjällkor igen! @Migo
Och hur går det med mjölkandet? Använder ni det bara till ost eller gör ni annat också? Vad är planerna för korna i år?
/supersugen på fjällisar när vi flyttat till gård
Igår åt jag kalops av gödkalv Stig-Helmer är som sagt slaktad, han dog nöjd här hemma på gårdsplanen och var fet som en fästing. 100 kg styckdetaljer och färs av en 3 månader gammal kalv...
Mjölkandet går sådär, Lisen gillar INTE att bli handmjölkad. Vi sliter med henne två gånger om dagen men om det blir en kvigkalv efter Kajsa i sommar så får nog Lisen bli pensionär. Ca 16 liter mjölk om dagen får vi, så nu blir det ost, smör, fil och mjölk igen.
Ett år, typ.Hur länge kan du mjölka? Antar att det sinar efter ett tag?
Igår åt jag kalops av gödkalv Stig-Helmer är som sagt slaktad, han dog nöjd här hemma på gårdsplanen och var fet som en fästing. 100 kg styckdetaljer och färs av en 3 månader gammal kalv...
Mjölkandet går sådär, Lisen gillar INTE att bli handmjölkad. Vi sliter med henne två gånger om dagen men om det blir en kvigkalv efter Kajsa i sommar så får nog Lisen bli pensionär. Ca 16 liter mjölk om dagen får vi, så nu blir det ost, smör, fil och mjölk igen.
Ett år, typ.
Jag har det lyxigt med en odlingsintresserad mamma, så det enda vi handlar numera är egentligen mjöl, ris och pasta. Och så lite lyxkonsumtion i form av oliver och sånt som är rätt hopplöst att odla själv härÅh så underbart att kunna äta kött och mejeriprodukter som producerats SÅ nära och som man har totalkoll på
Är du i stort sett självförsörjande? Odlar du några grönsaker/rotfrukter etc? Eller vad får du handla som vi vanliga dödliga ?
Eftersom jag stalkar på insta - jag såg att korna precis kommit hem från betäckning! Vad har du betäckt med för tjur? Är det vanligt att man "lämnar bort" dom?
Jag har testat att seminera men då de inte tog sig valde jag att skicka dem på semester till gården vi köpte dem av för dejt med the real deal Det är ju en risk att ha tjur, så jag tror att det är ganska vanligt med såna här lösningar.
Lite drygt två brunstperioder.Ah, okej! Jag tänkte just att insemination borde vara ganska vanligt när man inte har egen tjur. Hur länge hade du dom borta?