doglover
Trådstartare
Är ni perfekta som föräldrarna på Familjeliv, eller är ni mänskliga när det gäller era barns matvanor? Jag lagar mat varje dag som jag har sonem, försöker göra "från grunden" och använder mig av rotfrukter och/eller grönsaker i/till maten. Vatten lr mjölk som dricka. MEN.. Jag serverar efterrätt. Och den innehåller - ve och fasa! socker! Vi kan även dricka läsk mitt i veckan. Varför är det så tabu? Sonen är 5 år, inte i närheten av överviktig, får i sig fullkorn, frukt och grönt varje dag. En vanlig frukost: hälsomackor med becel och pålägg (varierar) cheerios och ex smaksatt A-fil. Eller råggröt med kanel och smör. Midda: ex köttfärsås på kycklingfärs, passerade tomater, matgrädde. Pasta/vit fiberpasta/fullkornspasta (varierar), grönsaker och vatten. Efterrätt. Varför är det så tabu med socker även fastän den serveras i rimliga mängder? Varför sticker d i ögonen på perfekta morsor?