Jag har funderat på det där. Jag bor ju ensam och borde rimligtvis spara pengar på att göra långkok sällan istället för att göra mat varje dag. Men iofs vill jag väl ändå värma maten även om jag gör mycket på en gång.
Jag (ensamstående) gör långkok gärna grytor i gjutjärnsgryta i ugnen på låg temperatur. och fryser in i portioner. Sedan tar jag ut portionspåsarna, tinar och kör några minuter i mikron. Eftersom jag inte orkar laga mat varje dag så är det perfekt på många sätt. Spisen används inte så ofta eftersom jag hatar att göra rent den och hålla på och mixtra med citron, vinäger och bikarbonat. Jag älskar wok och då behöver man inte använda spisen särskilt länge utan fräser allt i några minuter. Iofs, kokar jag ris, men det går fort i min riskokare.
Det ska bli spännande att se om mina elräkningar påverkas av ny kyl/frys.
Edit: Det här gjorde jag redan innan elpriserna steg.