Opastöriserade produkter surnar, pastöriserade ruttnar.Den var kanske rutten i och för sig då hos mormor och morfar.
Jag tycker att gammal grädde smakar surt men det kanske bara är för att jag fått höra att gamla mjölkprodukter blir sura .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Opastöriserade produkter surnar, pastöriserade ruttnar.Den var kanske rutten i och för sig då hos mormor och morfar.
Jag tycker att gammal grädde smakar surt men det kanske bara är för att jag fått höra att gamla mjölkprodukter blir sura .
Det stämmer absolut inte. Jag har vid två tillfällen druckit cola som blivit för gammal. Herregud så vidrigt! Sen verkar det inte ske med alla flaskor men det finns all anledning att smaka försiktigt. Har för mig att det var @TinyWiny som råkat ut för samma. Det har diskuterats förut.Läsk blir inte dåligt utan går att dricka så länge den varit oöppnad.
Det stämmer!Det stämmer absolut inte. Jag har vid två tillfällen druckit cola som blivit för gammal. Herregud så vidrigt! Sen verkar det inte ske med alla flaskor men det finns all anledning att smaka försiktigt. Har för mig att det var @TinyWiny som råkat ut för samma. Det har diskuterats förut.
Klart att smaken kan förändras, men den blir ju inte dålig i som otjänlig, det innehåller den för mycket socker för att göra och som jag skrev, den ska ha varit oöppnad.Det stämmer absolut inte. Jag har vid två tillfällen druckit cola som blivit för gammal. Herregud så vidrigt! Sen verkar det inte ske med alla flaskor men det finns all anledning att smaka försiktigt. Har för mig att det var @TinyWiny som råkat ut för samma. Det har diskuterats förut.
Glasflaskor håller längre än plastflaskor. Plasten ”andas” och släpper in luft, kolsyran försvinner bla. Det gör inte glasflaskorna.Det stämmer absolut inte. Jag har vid två tillfällen druckit cola som blivit för gammal. Herregud så vidrigt! Sen verkar det inte ske med alla flaskor men det finns all anledning att smaka försiktigt. Har för mig att det var @TinyWiny som råkat ut för samma. Det har diskuterats förut.
Opastöriserade produkter surnar, pastöriserade ruttnar.
Men den turkiska yoghurten är också pastöriserad . Är kanske syrligheten i den som gör att den ändå håller sig fräsch mycket längre.
Apropå TS som jag nog egentligen inte svarat vettigt på så skulle jag också prova att dricka musten.
Jo, det blir den. Den blir fullständigt odrickbar.Klart att smaken kan förändras, men den blir ju inte dålig i som otjänlig, det innehåller den för mycket socker för att göra och som jag skrev, den ska ha varit oöppnad.
Jo, det var inte det jag menade. Utan har man tex två flaskor med samma utgångsdatum så kan den ena ha blivit dålig medan den andra inte är det (och möjligen aldrig kommer bli).Glasflaskor håller längre än plastflaskor. Plasten ”andas” och släpper in luft, kolsyran försvinner bla. Det gör inte glasflaskorna.
Man kan inget veta innan man smakat oavsett. Det går ju att smaka och istället för att svälja spottar man ut, så gör de ju på t ex whiskeyprovning för att inte bli fulla.Jo, det var inte det jag menade. Utan har man tex två flaskor med samma utgångsdatum så kan den ena ha blivit dålig medan den andra inte är det (och möjligen aldrig kommer bli).
Jo, men har man då utgått från att en läsk som aldrig varit öppnad inte blir dålig så kanske man inte har möjlighet att spotta ut. Vet man att det kan hända så är det ju inget konstigt.Man kan inget veta innan man smakat oavsett. Det går ju att smaka och istället för att svälja spottar man ut, så gör de ju på t ex whiskeyprovning för att inte bli fulla.
Hur menar du att man inte skulle ha möjlighet att spotta ut om man tar en liten klunk, gurglar lite i munnen för å känna smaken å sen spottar ut?Jo, men har man då utgått från att en läsk som aldrig varit öppnad inte blir dålig så kanske man inte har möjlighet att spotta ut. Vet man att det kan hända så är det ju inget konstigt.
Påståendet i tråden var att läsk som är oöppnad inte kan bli dålig. Lever du i den tron, som jag själv gjorde innan, så smakar man ju inte försiktigt. Då drar man ju i sig utan en tanke på att det ska smaka illa. Att folk har spottförmåga har jag liksom inte ifrågasatt.Hur menar du att man inte skulle ha möjlighet att spotta ut om man tar en liten klunk, gurglar lite i munnen för å känna smaken å sen spottar ut?
Kan de som är på whiskeyprovning spotta ur, går det med läsk också oavsett hur bra/dålig den är. Där är ju whiskeyn i prima kvalité och sådan som kan drickas.
Jag ogillar när folk lägger ord i min mun. Jag lever inte i någon tro, brukar alltid smaka försiktigt på allt där bäst före datum passerat. Det trodde jag alla gjorde, men hade väl fel då...Påståendet i tråden var att läsk som är oöppnad inte kan bli dålig. Lever du i den tron, som jag själv gjorde innan, så smakar man ju inte försiktigt. Då drar man ju i sig utan en tanke på att det ska smaka illa. Att folk har spottförmåga har jag liksom inte ifrågasatt.
Vet inte hur du läser. ”Du” syftar på gemene man. Inte på dig. Byt ut till ”man” eller ”en” och läs om igen.Jag ogillar när folk lägger ord i min mun. Jag lever inte i någon tro, brukar alltid smaka försiktigt på allt där bäst före datum passerat. Det trodde jag alla gjorde, men hade väl fel då...
Skriv man istället för du om du pratar generellt. Skriv om, skriv rätt. Läsk kan precis som sylt ändra smak men blir inte otjänlig pga allt socker. Nu fick musten klart godkänt så vad finns mer att diskutera?Vet inte hur du läser. ”Du” syftar på gemene man. Inte på dig. Byt ut till ”man” eller ”en” och läs om igen.